Post & Planning overview gebruiken

Leer hoe je je geplande posts beheert met behulp van de Post & Planning overview.

Nicole Verstraten avatar
Geschreven door Nicole Verstraten
Meer dan een week geleden bijgewerkt

In het Post & Planning overzicht vind je alle informatie over je geplande en gepubliceerde posts via Apostle. Beheer of controleer de status van je geplande posts in de lijstweergave van het Post & Planning overzicht.

Analyseer de gegevens in de kolommen

• Subject: het Onderwerp en thumbnail van al je geplande en gepubliceerde posts. Een Draft post wordt in de onderwerpregel gemarkeerd met (Draft): Subject.

• Variants: het aantal varianten die elke post bevat.

• Start: de Startdatum van je posts. De startdatum van een post geeft aan vanaf wanneer een merkambassadeur een melding van het voorgestelde bericht kan ontvangen.

Opmerking: als je een post hebt gepland voor bedrijfspagina's met de Auto approve functionaliteit ingeschakeld, wordt de post automatisch gepubliceerd vanaf de opgegeven begindatum.

• End: de einddatum van je posts. De einddatum geeft aan dat de post na deze opgegeven datum niet meer wordt voorgesteld aan je merkambassadeurs.

• Status: De Status-kolom laat zien of je posts Upcoming, Active of Ended zijn. Op deze manier kun je eenvoudig zien welke posts nog geplaatst kunnen worden door je merkambassadeurs.

Tip: filter je berichten op Status om een overzicht te krijgen van al je Upcoming, Active of Ended posts.

• Approval: de status van de voorgestelde posts die door een van je collega's goedgekeurd moeten worden. Je post kan Accepted, Rejected of Pending zijn. In het laatste geval heeft je collega het bericht nog niet goed- of afgekeurd.

• Shared: het totale aantal geplaatste posts op persoonlijke en bedrijfspagina's vergeleken met de voorgestelde posts over een specifiek onderwerp.

• Ambassador Shares: het totale aantal geplaatste posts op persoonlijke pagina's vergeleken met de voorgestelde posts over een specifiek onderwerp.

• Page Shares: het totale aantal geplaatste posts op bedrijfspagina's vergeleken met de voorgestelde posts over een specifiek onderwerp.

• Suggested for: de bedrijfspagina's en/of merkambassadeurs aan wie de posts worden voorgesteld.

• Topics: de gerelateerde onderwerpen van de post.

Gebruik de knoppen in de Actions kolom

• Duplicate: Je post dupliceren, bewerken en inplannen.

• Edit: Bewerk een post die je al hebt gepland.

• Details: De details van een post bekijken. Je leest meer over de gedetailleerde weergave in het volgende gedeelte van dit artikel.

• Delete: een post verwijderen die je al hebt gepland.

Gedetailleerde resultaten voor elke geplande post

• Klik op de onderwerpregel of op het icoontje Details om de gedetailleerde resultaten voor elke geplande post afzonderlijk te bekijken.

• In de gedetailleerde weergave kun je het volgende zien:

• Een voorbeeld van de post.

• De merkambassadeurs en bedrijfspagina's die de post voorgesteld hebben gekregen en/of geplaatst. Rechtsboven kun je tussen de twee wisselen.

• De status van goedkeuring (Accepted, Pending of Rejected).

• De datum waarop de post werd voorgesteld aan je merkambassadeurs en de datum waarop de post werd geplaatst.

• Met de knoppen in de kolom Actions kun je een Reminder sturen als posts nog niet geplaatst zijn of een voorgestelde post voor een van je merkambassadeurs Deleten.

• Met de knop Resend selected suggestions kun je reminders naar meerdere merkambassadeurs tegelijk sturen. Selecteer eerst alle merkambassadeurs en klik dan op de knop.

Filter je lijstweergaven op onderwerpen

• Klik op de knop Filter om de onderwerpen te kiezen die je wilt gebruiken om op te filteren.

• Klik op de Reset-knop om de filters opnieuw in te stellen.

Overzicht Post & Planning exporteren

Klik op de knop Download om een Excel-bestand met je Post & Planning-gegevens te exporteren.

Instellingen van de lijstweergave instellen

Met de Settings in je lijstweergave bepaal je welke kolommen die hierboven zijn besproken, worden weergegeven in je Post & Planning-overzicht.

Let op: in de standaardinstellingen zijn je varianten per post niet geselecteerd. Als je Variants selecteert, worden de resultaten in je kolommen gespecificeerd voor elke postvariant.