Hoe gebruik je de Inspiration wall?

Ontdek de beste manieren om de Inspiration wall effectief te gebruiken.

Juultje Peels avatar
Geschreven door Juultje Peels
Meer dan een week geleden bijgewerkt

De Inspiration Wall dient als centraal punt waar alle ideeën voor social media posts samenkomen. Jouw merkambassadeurs kunnen werkgerelateerde foto's, video's en tekst uploaden, die je op creatieve wijze kunt omzetten in boeiende socialmediaposts. Bovendien heb je de mogelijkheid om RSS-feeds en hashtags te koppelen, zodat je op de hoogte blijft van de laatste trends en ontwikkelingen in het nieuws. Laten we de mogelijkheden van de Inspiration Wall verkennen.

Team uploads

Het belangrijkste doel van de Inspiration Wall is om je merkambassadeurs een omgeving te bieden om werkgerelateerde content te uploaden die je als admin kunt gebruiken om posts van te maken. Je merkambassadeurs kunnen direct foto's, video's of artikelen uploaden naar jou als admin. Met deze input kun je posts voor je merkambassadeurs maken en inplannen. Het uploaden van content kan zowel via onze mobiele app, webversie of WhatsApp. Zo werkt het:

• Navigeer naar de Inspiration Wall in het linker menu.

• Je vindt nu een overzicht van alle content die naar je Inspiration Wall is geüpload. Klik op het pictogram Use in post om de post te kopiëren en in je Composer te plakken.

• Bewerk de post en plan hem in voor je team.

Tip: Je kunt het pictogram Like, Comment of Pin gebruiken om feedback te geven aan je merkambassadeurs of om de upload bovenaan je Inspiration Wall vast te pinnen.

Afbeelding met tekst, schermopname, kleding, persoon

Automatisch gegenereerde beschrijving

Tip: Gebruik onze WhatsApp integratie om het uploaden naar de Inspiration Wall nog makkelijker te maken!

Berichten die je goedkeuring nodig hebben

Apostle werkt met een goedkeuringsflow, wat betekent dat alle posts goedgekeurd moeten worden door de beheerder/eigenaar van de bedrijfs- of persoonlijke pagina. Toch kunnen er situaties zijn waarin je liever hebt dat iemand je berichten goedkeurt, voordat je ze deelt met je team. Daarom hebben we een extra goedkeuringsflow geïntroduceerd.

• Navigeer naar Inspiration Wall in het linkermenu.

• Klik op Posts that need your approval om berichten goed te keuren voor plaatsing. Deze berichten zijn aan jou toegewezen om te controleren voordat je ze online publiceert.

• Klik op de knop Approve om het bericht goed te keuren. Klik op het kruis icoontje als je het bericht wilt afkeuren of suggesties wilt toevoegen voor de admin.

• Geef in het pop-upvenster de reden voor afkeuring op of voeg suggesties toe aan het bericht.

• Klik op Save en de Social Master die de post heeft gepland, ontvangt een melding dat je het bericht hebt aangepast of afgekeurd.

Afbeelding met tekst, elektronica, schermopname, Lettertype

Automatisch gegenereerde beschrijving

Let op: De extra goedkeuring wordt alleen geactiveerd als een Social Master deze functionaliteit specifiek inschakelt per post. Lees het artikel over extra goedkeuring voor een volledige uitleg van het extra goedkeuringsproces.

RSS-feeds en hashtags koppelen

Naast inspiratie halen uit uploads van het team, biedt Apostle de optie om externe bronnen aan te sluiten als extra inspiratiebron. Je kunt RSS-feeds en hashtags instellen als inspiratiebronnen. Voor meer gedetailleerde instructies over het instellen van je RSS-feeds en hashtags, kan je ons volledige artikel hier raadplegen.