Het Leaderboard gebruiken

Leer hoe het Leaderboard werkt en hoe je het kunt gebruiken om je merkambassadeursprogramma te verbeteren.

Stefan Kapteijns avatar
Geschreven door Stefan Kapteijns
Meer dan een week geleden bijgewerkt

De Leaderboard functionaliteit in Apostle is een leuk en eenvoudig hulpmiddel om de maandelijkse prestaties van al je merkambassadeurs bij te houden. Merkambassadeurs kunnen punten verdienen door posts te plaatsen en in te sturen met Apostle en daarvoor beloningen verdienen.

De criteria voor leaderboard-punten zijn niet gebaseerd op gedetailleerde inzichten die Apostle voor elke klant verzamelt, maar op twee hoofdfactoren: Voorgestelde posts en geplaatste posts.

Waar heb je toegang tot het leaderboard?

Je hebt toegang tot het Leaderboard via onze mobiele app.

• Open onze mobiele app en klik op de 3 streepjes in de rechterbovenhoek van het scherm. Er verschijnt een menu.

• Selecteer nu het Leaderboard.

Je ziet al je teamleden gerangschikt vanaf #1, gebaseerd op hun activiteitspunten. Op basis van deze punten kun je de maandelijkse winnaars bepalen en beloningen toekennen.

Hoe werkt het leaderboard?

• Het leaderboard wordt elke eerste van de maand opnieuw bijgewerkt.

• Gebruikers verdienen 10 punten door een post te plaatsen en 20 punten door content te uploaden naar de Social Master. De score wordt berekend op basis van het aantal shares en uploads van een specifieke merkambassadeur in die maand.

• Merkambassadeurs kunnen alleen de score van deze maand zien, maar de admin kan de score over een langere periode bekijken in de webversie van Apostle.

Voordelen van het Leaderboard

Een leaderboard is een leuke tool om de activiteit van je team te verhogen, omdat het op een leuke manier competitie creëert en je team motiveert om een stapje extra te zetten. Terwijl merkambassadeurs streven naar de top van het leaderboard, verhogen ze hun activiteit op social media via Apostle. Dit heeft invloed op de prestaties van je team en geeft ook een boost aan de zichtbaarheid op social media.

Hoe implementeer je het Leaderboard-en benut je deze feature optimaal

Als je volledig gebruik wilt maken van het leaderboard en de prestaties van je team wilt stimuleren, kun je dit het beste doen door middel van beloningen. Beloon je merkambassadeurs op basis van hun positie op het leaderboard met bijvoorbeeld een gratis lunch, cadeaubon, fles wijn, salarisbonus en meer). Op deze manier gebruik je het leaderboard optimaal en geef je je resultaten een boost.

Vergeet niet dat beloningen de sleutel zijn tot het ontwikkelen van gewoonten. Veel succes!