Statistieken
Hoe voeg je een Google Analytics key toe in Apostle?

Leer hoe je je Google Analytics API-sleutel toevoegt aan de Apostle software.

Mick van Teeffelen avatar
Geschreven door Mick van Teeffelen
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Belangrijk: Als je geen Google Analytics-ervaring hebt, neem dan eerst contact op met ons supporteam.

Om je Google Analytics te koppelen aan de Apostle software moet je de volgende stappen doorlopen:

1. Maak GA service account autorisatie aan

2. API-sleutel toevoegen aan GA Property ID

GA service account autorisatie

• Zorg ervoor dat je bent ingelogd op het juiste Google account (je kunt van account wisselen door op de avatar in de rechterbovenhoek te klikken)

• Klik op API's and services

• Klik op + Enable APIS and Services.

• Zoek Google Analytics Data API.

• Klik op Google Analytics Data API onder de categorie Marketplace.

• Klik op Enable.

• Navigeer terug naar API's and services door te klikken op Enabled API's and services in de linker navigatiebalk.

• Zoek de Google Analytics Data API in de lijst onderaan en klik erop.

• Klik rechtsboven op Create credentials.

• Selecteer de Google Analytics API in de keuzelijst.

• Selecteer de optie Application data om een serviceaccount te maken.

• Selecteer No, i'm not using them en klik op next.

• Selecteer een serviceaccount in de keuzelijst of maak een nieuwe aan.

Als je een nieuw serviceaccount aan moet maken:

• Geef je serviceaccount een naam en beschrijving

• Klik op Create and Continue

• Selecteer de rol van eigenaar

• Klik op Continue

• Klik op Done

• Het serviceaccount is nu toegevoegd en zou zichtbaar moeten zijn op het scherm onder het tabblad Credentials. (Sla de hier getoonde e-mail op, want die heb je later nodig in Google Analytics).

• Klik op het serviceaccount dat je hebt toegevoegd.

• Klik op het tabblad Keys in het bovenste menu.

• Klik op Add key en Create new key.

• Selecteer het type van JSON key en klik op Create.

• De key wordt aangemaakt en automatisch gedownload.

• Navigeer naar Insights in het Apostle platform.

• Klik op Add API Key (scroll naar beneden naar het overzicht van de Google Analytics-grafiek).

• Upload het JSON bestand in het Apostle platform met de knop Upload your JSON file here.

GA Property ID

• Zorg ervoor dat je bent ingelogd op het juiste Google-account (je kunt van account wisselen door op de avatar in de rechterbovenhoek te klikken).

• Navigeer naar het analytics-account en het object dat je aan Apostle wilt koppelen.

• Klik op het icoon met het tandwiel voor de beheerder in de linkerbenedenhoek.

• Klik op Property Access Management.

• Klik op het + icoon en add users.

• Plak hier het emailadres van het serviceaccount dat je eerder hebt opgeslagen. (De rol maakt niet uit, dus deze kan op Viewer blijven staan).

• Klik op de knop add in de rechterbovenhoek.

• Kopieer de cijfers uit de browserbalk na de letter P (in dit geval: 352580133).

• Navigeer terug naar Insights in het Apostle platform.

• Klik op Add API Key.

• Plak het nummer in het Apostle platform in het Property ID veld.

• Klik op Save.

• Je Google Analytics zou nu verbonden moeten zijn met Apostle.

• Vernieuw de pagina als de grafiek niet onmiddellijk wordt bijgewerkt.