Posts maken
Geavanceerde UTM-tracking in Apostle

Leer hoe je gebruikers- & pagina-id's toevoegt aan je UTM-codes

Juultje Peels avatar
Geschreven door Juultje Peels
Meer dan een week geleden bijgewerkt

UTM-codes worden gebruikt om de prestaties van content en social media campagnes te tracken. Apostle biedt een unieke manier om automatisch een UTM-code te genereren op basis van je bedrijfsnaam of een Apostle gebruikers-id.

Dit betekent dat je automatisch een unieke UTM-code kunt aanmaken per merkambassadeur en/of bedrijfspaginanaam. Je kunt deze identificeerders gebruiken om de prestaties van je content op individueel niveau per merkambassadeurs te tracken.

Je maakt bijvoorbeeld een post over een openstaande vacature. Als je user/page ID tracking activeert, kun je in Google Analytics bijhouden hoeveel websitebezoekers (en zelfs conversies) afkomstig zijn van een specifieke merkambassadeur of bedrijfspagina.

Hoe werkt het?

• Navigeer naar Create Post en plak een link in het tekstveld.

• Klik op de knop Edit naast de link om de Link customizer te openen.

• Schakel het keuzevakje Add user/page ID as UTM code in.

• De snippet (utm_apostle=1) is nu toegevoegd aan je link. Deze snippet voegt automatisch de gebruikers-ID of de naam van de bedrijfspagina toe van de persoon die de post plaatst.

• [Optioneel] Maak de UTM-code af door de gebruikelijke parameters toe te voegen (bijv. Source of Medium)

• Klik op Save en de tracking is nu toegevoegd aan de link.

Belangrijk: Breng geen wijzigingen aan in de snippet. De gebruiker/pagina-id wordt automatisch toegevoegd nadat de voorgestelde post is gedeeld door je merkambassadeurs.

ID's van gebruikers en pagina's identificeren

je kunt de ID's van gebruikers en pagina's uit het Member overzicht exporteren. Je hebt deze ID's nodig om je resultaten in Google Analytics te analyseren.

• Navigeer naar Members in het linkermenu.

• Selecteer het icoon Download your member list aan de rechterkant van de tabel.

• Open het Excel-spreadsheet en navigeer naar de kolom Member ID.

• Gebruik de kolom Member ID in Google Analytics om de prestaties per gebruiker te analyseren.

Als je bedrijfspagina's gebruikt, volg dan deze stappen:

• Navigeer naar Members in het linkermenu.

• Ga naar de weergave Business Pages bovenaan het scherm.

• Selecteer het export icoon om de lijst met bedrijfspagina's te downloaden aan de rechterkant van de tabel.

• Gebruik de kolom Page slug in Google Analytics om de prestaties per bedrijfspagina te analyseren.

Let op: Dit is een geavanceerde functie voor gegevensanalyse. We raden aan deze functie alleen te gebruiken als je voldoende kennis hebt van UTM-codes en Google Analytics.