UTM presets beheren

Leer hoe je UTM presets beheert in de teaminstellingen om efficiënt te werken tijdens het plannen van posts in de composer.

Juultje Peels avatar
Geschreven door Juultje Peels
Meer dan een week geleden bijgewerkt

UTM-codes zijn specifieke parameters die worden toegevoegd aan URL's om de prestaties van marketingcampagnes te volgen, waaronder posts op social media. Ze helpen bij het monitoren en analyseren van verkeer van verschillende platforms, het identificeren van voorkeuren voor content, het bijhouden van conversies en het mogelijk maken van A/B-tests.

In het Apostle platform maken we het gemakkelijk voor admins om UTM-codes toe te voegen aan de social media posts die worden voorgesteld voor bedrijfs- en persoonlijke pagina's. In dit artikel leer je hoe je jouw UTM-instellingen vooraf kunt instellen in de Team settings. Wanneer je een bericht aanmaakt in de composer, zijn je ingestelde UTM-codes beschikbaar om toe te voegen aan een URL.

• Ga naar Team Settings.

• Scroll naar beneden naar de UTM presets instellingen.

• Selecteer Manage en je wordt doorgestuurd naar je overzicht van UTM presets.

Afbeelding met schermopname, tekst, Besturingssysteem, diagram

Automatisch gegenereerde beschrijving
  • Klik op Add UTM-preset om je eerste UTM-preset toe te voegen. Nu word je doorgestuurd naar de UTM builder in ons platform.

• In deze builder kun je een van je UTM-codes instellen. Hieronder zie je een voorbeeld van een UTM preset. Klik op Save.

Afbeelding met tekst, schermopname, ontvangst, nummer

Automatisch gegenereerde beschrijving
  • Je keert nu terug naar het overzicht van je UTM preset. Bewerk of verwijder hier je UTM preset.

Afbeelding met schermopname, tekst

Automatisch gegenereerde beschrijving

Tip: gebruik de Add user/page ID as UTM code om de prestaties van specifieke merkambassadeurs of bedrijfspagina's te volgen.

• Als je de optie kiest Add user/page ID as UTM code, wordt de ID van de gebruiker of pagina toegevoegd aan je UTM-code. Door deze functie te gebruiken, kun je in Google Analytics bijhouden hoeveel websitebezoekers (en zelfs conversies) afkomstig zijn van een specifieke merkambassadeur of bedrijfspagina-aandeel.

Afbeelding met tekst, nummer, Lettertype, ontvangst