UTM codes gebruiken

Leer hoe je UTM-codes gebruikt tijdens het delen van links in Apostle

Stefan Kapteijns avatar
Geschreven door Stefan Kapteijns
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Een UTM-code is een eenvoudig stukje code dat aan het einde van je URL wordt toegevoegd om te helpen bij het traceren van de prestaties van inhoud en sociale mediacampagnes. Er zijn 6 URL-parameters beschikbaar voor tracking, waaronder: ID, inhoud, term, campagne, medium en bron. Je kunt deze codes bijvoorbeeld gebruiken om websitebezoekers te volgen via de posts van uw merkambassadeurs.

Hoe werkt het in Apostle?

• Ga naar Post maken en plak een link in het tekstveld.

• Klik op de knop Bewerken naast de link om de linkaanpasser te openen.

• Selecteer de schakelaar UTM-code toevoegen.

• Vul de Campagnebron, het Medium en de Naam in de juiste velden in.

• [Optioneel] Gebruik de velden ID, Term en Inhoud naar eigen voorkeur.

• Klik op Opslaan en de UTM-code is toegevoegd aan je link.

Tip: Maak UTM-presets voor UTM-codes die meerdere keren worden gebruikt. Je kunt UTM-presets maken in je Team Settings.

UTM-parameters begrijpen

UTM-codes kunnen 6 verschillende parameters bevatten: Campagne-ID, Bron, Medium, Naam, Term en Inhoud:

• Campagne-ID: Een unieke identificatie voor een campagne.

• Campagnebron: Waar het verkeer vandaan komt (bijv. Facebook, LinkedIn, Apostle).

• Campagne Medium: Van welk algemeen kanaal het verkeer afkomstig is (bijv. organisch, sociaal, cpc).

• Campagne Naam: Product, promocode of slogan (bijv. spring_sale).

• Campagne Term: Traceer specifieke zoekwoorden voor betaalde organische campagnes (tegenwoordig zelden gebruikt).

• Campagne-inhoud: Op welk type inhoud mensen hebben geklikt. Dit is een optioneel veld. Als je meerdere links in dezelfde campagne hebt, zoals twee links in dezelfde e-mail, kun je deze waarde invullen zodat je ze kunt onderscheiden. (bijv. cta_1)

Opmerking: Over het algemeen gebruiken de meeste marketeers Source, Medium en Name, wat voldoende informatie geeft. Als het gebruik van UTM-codes nieuw voor je is, raden we je aan daar te beginnen. Bekijk onze Geavanceerde UTM-tracking voor meer geavanceerde trackingfuncties.