Taggen
Personen en bedrijven taggen in Apostle

Leer hoe je kunt taggen in de mobiele app en het web dashboard van Apostle.

Nicole Verstraten avatar
Geschreven door Nicole Verstraten
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Het taggen van collega's, klanten of partners is belangrijk om je bereik en online engagement te vergroten. Apostle biedt twee verschillende manieren om personen en bedijfspagina's te taggen in je social media posts:

• Met het Web dashboard (Tag de accounts van je team members (merkambassadeurs) en (externe) bedrijfspagina’s.

• Met de Mobiele app (Tag iedereen die je wilt).

Taggen in het web dashboard

In het admin web dashboard kan je elke persoonlijke LinkedInpagina taggen van merkambassadeurs die gekoppeld zijn aan Apostle. We bieden extra mogelijkheden om bedrijfspagina’s te taggen. Voor Facebook en LinkedIn kun je zoeken naar externe bedrijfspagina’s en ze direct taggen.

Volg de onderstaande stappen:

• Ga naar Create Post.

• Selecteer het @ icoon in het tekstveld.

• Selecteer het Team logo als je een merkambassadeur wil taggen. Selecteer Facebook of LinkedIn om naar een bedrijfspagina te zoeken.

• Klik op de naam en de Tag zal toegevoegd worden aan je post. Je merkambassadeurs zullen de tag in de post zien in de mobiele app of mail.

Belangrijk: Door technische beperkingen werkt taggen van persoonlijke accounts in het web dashboard alleen voor LinkedIn en alleen voor de gekoppelde persoonlijke accounts in jouw platform. We doen bijkomend onderzoek om tagging mogelijk te maken voor externe bronnen en de andere platformen. Instagram zal later toegevoegd worden voor bedrijfspagina’s.

Let op: De bedrijfspagina tags werken niet voor posts die naar persoonlijke Facebook- en Instagrampagina’s worden gedeeld via de mobiele app. Deze tags worden als platte tekst geplaatst. Merkambasssadeurs zullen deze tags handmatig toe moeten voegen als ze de post plaatsen.

Daarnaast werkt het taggen ook niet voor pagina's die emoji's of leestekens in de naam van hun Facebook or LinkedIn pagina's hebben staan.

Het taggen van Facebook- en LinkedIn-pagina's in één post variatie

Om zowel je Facebook- als LinkedIn-pagina's eenvoudig te taggen in één post variatie, volg je deze stappen. Dit is met name handig wanneer je een post wilt maken die je van plan bent te delen op beide platforms. Zorg ervoor dat je de respectievelijke bedrijfspagina's voor elk platform afzonderlijk tagt:

• Ga naar Create post.

• Zorg ervoor dat je zowel Facebook als LinkedIn hebt geselecteerd als beschikbare platformen voor je post.

• Selecteer het @-symbool boven het tekstveld.

• Klik op Search Facebook Pages en zoek de bedrijfspagina die je wilt taggen.

• De tag is nu toegevoegd aan je Composer. Klik op de tag zelf (niet het @-symbool) en klik op Search LinkedIn Pages. Voeg de tag toe aan je post.

• Je hebt nu succesvol zowel je Facebook- als LinkedIn-pagina getagd in één post variatie. Je ziet nu een Facebook- en LinkedIn-pictogram achter je tag zien.

• Voltooi je post en plan het in voor je merkambassadeurs en/of bedrijfspagina's.

Belangrijk: Gebruik deze optie alleen bij het maken van een enkele post variatie voor beide platforms. Ons platform zal automatisch het gekozen deelplatform identificeren en de bijbehorende tag toepassen. Als deze post bijvoorbeeld op Facebook wordt geplaatst, verschijnt alleen de Facebook-tag. Hetzelfde geldt voor LinkedIn.

Taggen in de mobiele app

Met de Apostle app kun je gemakkelijk iedereen taggen met wie je samenwerkt. Houd er rekening mee dat het voor LinkedIn anders werkt dan voor Facebook en Instagram. Volg de onderstaande stappen om personen en bedrijven te taggen in je Apostle berichten.

Facebook & Instagram

• Open de Apostle app, zoek het juiste bericht en selecteer Delen.

• Selecteer het Facebook- of Instagram icoon (er verschijnt een bericht waarin staat dat je tekst naar het klembord is gekopieerd).

• De Facebook- of Instagram-app wordt geopend. Plak de gekopieerde tekst van je klembord in het tekstveld.

• Voeg nu je tag toe aan het tekstveld (typ @ en voer de naam in).

• Selecteer Delen en dat is het!

Let op: Voor Instagram moet je eerst een paar selecties doorlopen, zoals filters, voordat je het tekstveld ziet om je bericht te plakken. Je moet ook de Facebook en Instagram app op je telefoon geïnstalleerd hebben om te delen en taggen via Apostle.

LinkedIn

• Open de Apostle app, zoek het juiste bericht en selecteer Delen.

• Selecteer het LinkedIn icoon en kies Delen. (Er verschijnt een bericht om je bericht te bevestigen en om te vragen of je iemand wilt taggen in je bericht).

• Selecteer Ja en je wordt doorgestuurd naar je bericht op LinkedIn.

• Selecteer het menu (rechtsboven in LinkedIn) en selecteer Bericht bewerken.

• Voeg nu je tag toe in het tekstveld (typ @ en voer de naam in).

• Selecteer Opslaan en dat is het!

Let op: Je moet de LinkedIn app op je telefoon geïnstalleerd hebben om te delen en taggen via Apostle.

Belangrijk: Bedrijfspagina tags die worden toegevoegd in het web dashboard vereisen geen handmatige handelingen meer. De stappen hierboven gelden alleen voor het taggen van externe persoonlijke accounts.