Accounts koppelen
Persoonlijke accounts koppelen aan Apostle

Leer hoe je de persoonlijke social media accounts van merkambassadeurs kunt koppelen aan Apostle.

Juultje Peels avatar
Geschreven door Juultje Peels
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Je ambassadeurs kunnen hun persoonlijke accounts koppelen via de Apostle app. Er zijn twee verschillende manieren om te koppelen voor de verschillende platformen:

• LinkedIn en Twitter

• Facebook en Instagram

Belangrijk: Persoonlijke accounts kunnen niet gekoppeld worden via de accountinstellingen in de mobiele app. Het verbinden van deze accounts gebeurt tijdens het delen van de eerste post!

LinkedIn en Twitter

Voor zowel LinkedIn als Twitter moet een verbinding worden gemaakt tussen onze mobiele app en de accounts van de ambassadeurs voordat het delen mogelijk is. Het verbinden gebeurt wanneer ze hun eerste bericht delen. Volg de onderstaande stappen:

• Plan een post voor je merkambassadeurs.

• De ambassadeurs openen de Apostle app en selecteren LinkedIn en/of Twitter om te delen.

• Ze worden doorgestuurd naar LinkedIn of Twitter en moeten inloggen met hun persoonlijke gegevens en de rechten accepteren.

• Na een succesvolle login worden ze doorgestuurd naar de Apostle app. De koppeling is nu gemaakt.

• Ze moeten het bericht opnieuw delen in de app om het succesvol te plaatsen.

Let op: Apostle krijgt geen toegang tot persoonlijke accounts. De verbinding is nodig om het delen via onze mobiele app mogelijk te maken.

Facebook en Instagram

Facebook en Instagram vereisen geen directe verbinding, maar werken via hun eigen native apps. Het koppelings- en deelproces is daarom anders dan bij LinkedIn en Twitter.

• Plan een post voor je merkambassadeurs.

• De ambassadeurs openen de Apostle app en selecteren Facebook en/of Instagram om te delen.

• Een bericht geeft aan dat de de post automatisch wordt gekopieerd.

• De Instagram of Facebook app wordt geopend (alleen de afbeelding wordt getoond).

• De gekopieerde tekst uit stap drie moet in het tekstveld worden geplakt.

• De post kan nu gedeeld worden door de ambassadeur.

• Herhaal dit proces voor elke post op Instagram of Facebook.

Lees dit artikel voor meer informatie over het delen op persoonlijke accounts.

Belangrijk: Ambassadeurs moeten de apps Facebook en Instagram geïnstalleerd hebben op hun telefoon om te kunnen delen op deze platforms.