Mobiele app
Posts delen
Posten op persoonlijke Facebook, LinkedIn, Twitter en Instagram pagina's
Posten op persoonlijke Facebook, LinkedIn, Twitter en Instagram pagina's

Leer hoe je de mobiele app van Apostle kunt gebruiken om te posten op je eigen social media-accounts.

Juultje Peels avatar
Geschreven door Juultje Peels
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Het plaatsen van een post op socialmediaplatforms met slechts één klik is een van de belangrijkste functionaliteiten van Apostle. Dit artikel zal je meenemen bij het plaatsen van socialmediaposts via de mobiele app van Apostle. Je kunt onze mobiele app Apostle Connect downloaden op zowel Android als iOS in de app stores.

Voordat je begint

Voordat je begint met posten, moet je Social Master een post voor je inplannen. Gebruik de Apostle app om een post direct te plaatsen op je LinkedIn, Facebook, Instagram of Twitter account om je netwerk te betrekken.

• Je vindt nieuwe postsuggesties in de Inbox van de mobiele app.

• Voor elke geplande post heb je drie opties: Delen, Aanpassen of Verwijderen. Als je de post wilt delen, selecteer je Share en ga je naar het volgende scherm om de platforms te selecteren. Als je de post niet relevant vindt om te delen, selecteer je Delete en wordt de post verwijderd uit je mobiele app.

• Als je het bericht wil aanpassen naar je eigen tone-of-voice, dan Edit je de post en selecteer je het platform waarop je het wilt plaatsen.

Een post plaatsen op LinkedIn

• Klik op de LinkedIn-knop onderaan het scherm. Er verschijnt dan een venster waarin je kunt bevestigen dat je deze post automatisch wilt plaatsen op LinkedIn via de Apostle app.

• Als je al een account bij LinkedIn hebt, wordt de post automatisch geplaatst. Zo niet, dan word je gevraagd om in te loggen op je LinkedIn account.

• Nadat je de post hebt geplaatst, wordt er gevraagd of je iemand wil Taggen. Als je Yes selecteert, word je doorgestuurd naar de LinkedIn app, waar je mensen of bedrijven kunt taggen in je bericht door het te bewerken in LinkedIn (gebruik de drie kleine puntjes rechtsboven je post en selecteer Edit post).

• Dat was het! Je post staat nu online.

Belangrijk: Je hoeft enkel in te loggen op LinkedIn voor je eerste bericht, om een verbinding tussen Apostle en je LinkedIn account tot stand te brengen. In geen geval krijgen wij toegang tot uw account. De verbinding wordt alleen gemaakt zodat je berichten kunt plaatsen via onze mobiele app.

Een post plaatsen op Facebook

• Om een post op Facebook te plaatsen, klik je op het Facebook-icoon onderaan het scherm wanneer je een post plaatst via onze mobiele app. Omdat Facebook geen toestemming geeft om posts direct in hun app te plaatsen, genereert de Apostle app een pop-up. Deze pop-up geeft aan dat de tekst naar het klembord wordt gekopieerd en het downloaden van de media begint.

• Klik op Ok in het pop-upscherm en wacht tot het downloaden van de media is voltooid. Nadat de media is gedownload, word je automatisch doorgestuurd naar de Facebook app. De media wordt automatisch in Facebook geladen door de Apostle.

Opmerking: Als je niet bent ingelogd, wordt er gevraagd om eerst in te loggen op je Facebook-account

• Je zult zien dat het tekstveld in de Facebook app leeg is. Plak de tekst van het klembord in het tekstveld om het plaatsen van je post te voltooien. (Druk een paar seconden met je vinger op het tekstveld zodat de plakoptie verschijnt).

• Voeg je tags, locatie en meer toe in dit scherm en selecteer Post om je post te plaatsen op Facebook.

Plaats een post op Instagram

• Klik op het Instagram-icoon onderaan het scherm. Er verschijnt een venster op het scherm waarin de tekst automatisch naar je klembord wordt gekopieerd. De bijgevoegde media worden gedownload en op Instagram geplaatst.

• Nadat je de content hebt gedownload, verschijnt er een scherm op je mobiele telefoon. Hierin word je gevraagd om te kiezen of je deze content op je Instagram-feed, story of als direct bericht wilt plaatsen. Selecteer de optie van je voorkeur en ga verder. Selecteer Instagram feed als je wilt delen op je profiel.

• Nadat je op de knop Feed hebt geklikt, word je doorgestuurd naar de Instagram-app op je mobiele telefoon. Er wordt nu een voorbeeld van de media weergegeven. Je kunt filters toevoegen en basisbewerkingen uitvoeren zoals je normaal zou doen tijdens het posten op Instagram.

• Zodra je in het laatste scherm bent, zul je zien dat het tekstveld leeg is. Plak de gekopieerde tekst van het klembord in het tekstveld. Je kunt hier een locatie toevoegen of mensen taggen in je bericht (druk een paar seconden met je vinger op het tekstveld zodat de plakoptie verschijnt).

• Is je post klaar om te plaatsen? Selecteer het vakje rechtsboven in het scherm om de post te voltooien en te uploaden naar je Instagram feed.

Tip: Als je meerdere Instagram- of Facebookpagina's hebt, kun je deze in het laatste scherm selecteren om ook met deze accounts te delen. Je vindt ze onder Also post to.

Een post plaatsen op X (Twitter)

Belangrijk: Twitter heeft drastische maatregelen genomen sinds de overname door Elon Musk. Helaas worden derden, zoals wij, beïnvloed door veranderingen binnen Twitter. Als gevolg hiervan is het tijdelijk onmogelijk om Twitter-pagina's met ons systeem te koppelen en posts te plaatsen op je zakelijke Twitter-accounts. We verwachten dat dit een tijdelijk probleem is en zullen dit artikel bijwerken zodra koppelen met (en plaatsen) op Twitter weer mogelijk is.

Let op: je kunt nog steeds bestaande koppelingen gebruiken. Alleen nieuwe koppelingen en opnieuw koppelen zijn momenteel geblokkeerd door Twitter.