Parameters instellen en gebruiken

Leer hoe je parameters kunt instellen en gebruiken in je socialmediaposts.

Nicole Verstraten avatar
Geschreven door Nicole Verstraten
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Parameters worden gebruikt om je berichten aan te passen voor elke individuele merkambassadeur. Maak je eigen parameters, zoals afdeling, winkellocatie of telefoonnummer (en nog veel meer). Je merkambassadeurs kunnen hun persoonlijke informatie voor deze parameters invullen tijdens het onboardingproces en in hun eigen accounts.

Als admin kun je deze parameters gebruiken om de posts voor je merkambassadeurs te personaliseren, door hun telefoonnummer, winkellocatie, afdeling, enz. te vragen.

Parameters instellen

• Ga naar Team Settings.

• Scroll naar beneden naar het Parameters overzicht.

• Selecteer Add Parameter om een nieuwe, aangepaste parameter aan te maken. (Elke nieuwe parameter wordt automatisch toegevoegd als een extra onboardingveld om in te vullen voor nieuwe merkambassadeurs).

Let op: Als je al merkambassadeurs in je team hebt, kun je hun parameters handmatig bijwerken met behulp van een Excel-bestand. Je kunt het sjabloon downloaden in het Members overzicht.

Parameters gebruiken in een post

• Ga naar Create Post.

• Selecteer in de composer Extra Fields en voeg de aangepaste parameter toe aan de post.

• De parameter zal automatisch de informatie tonen die is ingevuld voor elke individuele merkambassadeur.

Afbeelding met tekst, schermopname, scherm, Lettertype

Automatisch gegenereerde beschrijving

Let op: Als je een parameter probeert toe te voegen wanneer er geen informatie is ingevuld voor een specifieke merkambassadeur, dan krijg je een melding van het systeem. Zorg ervoor dat alle parameters ingevuld zijn voordat je een post inplant.

Handmatig parameters toevoegen aan de informatie van je merkambassadeurs

Apostle biedt twee verschillende manieren om parameters in te vullen voor je merkambassadeurs. De eerste is tijdens het onboardingproces. Elke nieuwe parameter wordt automatisch toegevoegd aan de onboardingvragen en merkambassadeurs kunnen daar hun eigen informatie invullen.

Let op: Dit geldt alleen voor merkambassadeurs die nieuw zijn in Apostle.

Voor bestaande merkambassadeurs kun je middels een Excel-bestand de parameters invullen:

• Ga naar Members.

• Selecteer het icoon Uploaden.

• Download het Voorbeeldbestand in Excel.

• Je krijgt nu een overzicht van je merkambassadeurs en de aangepaste parameters. Vul de informatie in het Excel-spreadsheet in.

• Ga terug naar het veld Uploaden en selecteer hier Upload je XLSX-bestand.

• De aangepaste parameters worden nu bijgewerkt voor je bestaande merkambassadeurs.