Groepen aanmaken en gebruiken

Leer hoe je groepen aanmaakt en hoe je ze gebruikt

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Groepen zijn erg handig bij het beheren van je gebruikers. Bovendien kun je in de Composer een filter selecteren voor bepaalde groepen. Op die manier worden deze berichten alleen aan die specifieke groep gepresenteerd. HR kan bijvoorbeeld geïnteresseerd zijn in Employer Branding content, terwijl Sales geïnteresseerd kan zijn in productgerelateerde content.

Zo maak je een groep aan:

• Ga naar Groups in de linker zijbalk.

• Klik op de blauwe knop met Add Group.

• Voer de naam voor jouw groep in en selecteer de leden of pagina's die je aan deze groep wilt toevoegen.

• Klik rechtsonder op Save om je groep aan te maken.

Groepen gebruiken in de Composer

Nadat je een groep hebt gemaakt, vind je een groepsoverzicht in de Composer bij het selecteren van ambassadeurs voor je nieuwste bericht. Gebruik de zoekbalk om te filteren op specifieke groepen en plan de post alleen in voor deze ambassadeurs. Gebruikers kunnen aan meerdere groepen worden toegevoegd om de best mogelijke filteropties te creëren.

Tip: We raden je aan om niet voor elke post de knop Select all te gebruiken. Gebruik juist de groepen om je content te segmenteren voor specifieke ambassadeurs en een overkill aan content te voorkomen.