Bitly-integratie instellen

Leer hoe je Bitly integreert met Apostle

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Analyseer de impact van de prestaties van je posts, geplaatst door merkambassadeurs, middels je URLs. In Apostle heb je de optie om onze ingebouwde link shortener te gebruiken of je eigen Bitly-account te integreren om het trackingproces te stroomlijnen. In dit artikel wordt stap voor stap uitgelegd hoe je je Bitly-integratie in Apostle kunt instellen voor naadloze linktracking.

Voordat je begint, heb je een API toegangstoken nodig om verbinding te maken met Apostle. Volg deze stappen:

• Navigeer naar Bitly en log in.

• Klik in het linkermenu op het Settings icoon.

• Zoek naar Developer Settings en klik op API.

• Voer eerst uw wachtwoord in en klik nu op Generate Token.

• Kopieer het token.

Afbeelding met tekst, Lettertype, schermopname

Automatisch gegenereerde beschrijving

Je bent nu klaar in Bitly. Laten we integreren met Apostle:

• Navigeer naar Apostle en log in.

• Klik rechtsboven op je Naam.

• Selecteer Team Settings en selecteer Integrations (in het linkermenu).

• Plak het gekopieerde Bitly Token in het tokenveld voor Bitly.

• Klik op Save om je instellingen op te slaan.

• Bitly is nu geïntegreerd.

Afbeelding met tekst, schermopname, Lettertype, lijn

Automatisch gegenereerde beschrijving

Hoe gebruik je de Bitly-integratie?

Nu je de Bitly-integratie hebt ingesteld, is het tijd om deze te gebruiken en te beginnen met linktracking..

• Ga naar Create post.

• Plak je niet-verkorte link in het tekstveld.

• Klik op de edit knop en selecteer Shorten links and track link clicks.

• Klik op Save.

• Je link wordt automatisch ingekort tot een Bitly-link.

• Maak je post verder af en plan het in voor je merkambassadeurs.

Afbeelding met tekst, elektronica, schermopname, person

Automatisch gegenereerde beschrijving

Belangrijk: Elke klik op deze links wordt automatisch zichtbaar in je Bitly-dashboard. Dit biedt je een handige manier om de impact van de posts van je merkambassadeursteam te monitoren en te beoordelen.