Links delen in Apostle

Leer hoe je berichten met links maakt en deelt in Apostle

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Links delen is een belangrijke functie voor veel content creators Je wilt dat je publiek externe bronnen bezoekt en meestal je eigen website of blog. In dit artikel leer je de verschillende manieren om links te delen via Apostle en hoe je links kunt aanpassen aan je eigen voorkeur met onze editor.

Apostle biedt twee manieren om links te delen:

• Een link delen in een linkblok (aanbevolen)

• Een link delen in de tekst met aparte afbeelding(en) (perfect voor posts met meerdere links)

Een link delen in een linkblok

Dit is de aanbevolen manier als je slechts één link deelt in een bericht. Deze linkblokken zullen altijd klikbaar zijn voor je publiek wanneer je met de muis over het bericht beweegt (bijv. op Facebook of LinkedIn).

• Ga naar Post maken en plak je link in het tekstveld.

• Er wordt automatisch een linkblok gegenereerd met een metatitel en metatekst. Je kunt de link uit de tekst verwijderen als er een linkblok is gegenereerd.

• [Optioneel] Beweeg je muis over de afbeelding om de meta afbeelding te wijzigen.

• [Optioneel] Selecteer de knop Bewerken om de metatitel te wijzigen.

• [Optioneel] Selecteer de knop Bewerken om UTM-codes toe te voegen.

Opmerking: als je het linkblok hebt verwijderd door op het x-pictogram te klikken, kun je het linkblok opnieuw genereren door op het Link-pictogram bovenaan de composer te klikken.

Waarschuwing: Het veranderen van de meta titel en afbeelding werkt alleen voor LinkedIn. De andere platformen zullen altijd de originele titels en afbeeldingen delen, zelfs als je ze in Apostle hebt gewijzigd.

Tip: Gebruik onze linkverkorter om de link in te korten en de klikken bij te houden in de Insights. Je vindt de schakelaar voor de linkverkorter nadat je op de knop Bewerken achter de link hebt geklikt.

Een link delen in de tekst met aparte afbeelding(en)

Links kunnen ook worden gedeeld als klikbare tekst zonder een aangehecht linkblok. Dit is het meest gebruikelijk voor berichten met meerdere links of als je gewoon geen bijgevoegd linkblok wilt. Je kunt deze stappen volgen:

• Ga naar Post maken en plak je link in het tekstveld.

• Er wordt automatisch een linkblok gegenereerd met een metatitel en metatekst.

• Verwijder het linkblok door op het x-icoon rechtsboven het linkblok te klikken.

• Het linkblok verdwijnt nu, maar de link blijft zichtbaar in het tekstveld. Je kunt ook meerdere links toevoegen in één bericht nadat je het linkblok hebt verwijderd.

• Voeg nu een afbeelding/video toe om je bericht compleet te maken en begin met plannen. De toegevoegde afbeeldingen zullen niet klikbaar zijn als je het bericht inroostert zonder dat er een linkblok is toegevoegd.

Waarschuwing: LinkedIn heeft de neiging om de link te verwijderen voor posts die eindigen met een link en geen linkblok hebben. Je kunt dit omzeilen door een punt en een spatie achter de link te zetten. Dit geldt alleen voor links aan het einde van het bericht.

Let op: Het is niet mogelijk om meta titels en afbeeldingen te veranderen voor links die geen linkblok hebben.