De metadata voor links wijzigen

Leer hoe je de metagegevens voor posts met een linkblok kunt wijzigen.

Juultje Peels avatar
Geschreven door Juultje Peels
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Het plaatsen van posts met links is handig om je publiek naar een externe bron of je eigen website te leiden. Het kan voorkomen dat de metadata van je eigen website of een externe website niet goed is ingesteld of niet naar wens is. Je kunt de meta afbeelding en/of meta titel naar eigen voorkeur aanpassen:

• Ga naar Create Post en plak de link in het tekstveld. Er wordt nu automatisch een linkblok gegenereerd.

• Klik op de knop Edit naast de link om de Link editor te openen.

• Verander de Meta Title en Meta description naar je eigen voorkeur.

• Beweeg de muis over de afbeelding en klik op het Edit icoon om de Meta afbeelding te wijzigen. Je kunt een afbeelding kiezen uit je Media Library of een nieuwe afbeelding uploaden.

• Klik op de knop Save en het linkblok wordt bijgewerkt.

• Controleer in het voorbeeld of de nieuwe afbeelding correct is ingesteld en ga verder met het opstellen van je post.

Let op: als je hetzelfde linkblok in meerdere varianten gebruikt, kun je ze allemaal tegelijk bijwerken met de knop Save all in de Link editor.

Waarschuwing: Linkblokken kunnen alleen gewijzigd worden voor LinkedIn. De andere platformen zullen altijd de originele metadata publiceren, zelfs als je ze in Apostle hebt gewijzigd.