Instagram
Een Instagram-bedrijfspagina koppelen aan Apostle

Leer hoe je gemakkelijk een Instagram-bedrijfspagina kunt koppelen en waar je op moet letten tijdens het koppelen.

Juultje Peels avatar
Geschreven door Juultje Peels
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Apostle ondersteunt het koppelen van Instagram-bedrijfspagina's. Het koppelen duurt slechts een paar minuten. Volg de onderstaande stappen nauwkeurig om je pagina op de juiste manier te koppelen.

Voordat je begint:

• Om je Instagram-bedrijfspagina aan Apostle te koppelen, moet je een zakelijk Instagram-account gebruiken en moet het account gekoppeld zijn aan je Facebook-bedrijfspagina. Lees de onderstaande stappen over hoe je bovenstaande voorwaarden realiseert.

• Je kunt een Instagram-bedrijfspagina alleen koppelen als je de beheerder bent van zowel de Instagram- als de Facebook-bedrijfspagina. Zorg er van tevoren voor dat je de juiste rechten hebt om de pagina's aan elkaar te koppelen en koppel ze vervolgens aan Apostle.

1. Overschakelen naar een zakelijk Instagram-account

Om je Instagram-pagina goed te kunnen koppelen, is een Instagram-bedrijfspagina verplicht. Als je nog geen zakelijk account hebt, stap dan eenvoudig over via onderstaand stappenplan. Heb je al een zakelijk account? Dan kun je deze stap overslaan.

• Open de Instagram-app op je telefoon en open je bedrijfsaccount.

• Klik op het menu rechtsboven en ga naar Instellingen en privacy.

• Scroll naar beneden en kies Accounttype en -tools.

• Kies Overschakelen naar professioneel account.

• Je Instagram-account is nu omgezet naar een zakelijk account.

Belangrijk: Zorg ervoor dat je een Bedrijfsaccount kiest en geen Creator account. Instagram koppelen werkt alleen met een bedrijfsaccount.

2. Koppel Instagram aan Facebook

Je zakelijke Instagram-account is nu klaar om gekoppeld te worden aan Facebook. Dit is nodig om de koppeling te maken tussen Instagram en Apostle. Instagram is onderdeel van Facebook en daarom wordt de koppeling gemaakt via Facebook. Volg de onderstaande stappen om Instagram aan Facebook te koppelen.

• Ga naar Facebook en wissel naar je bedrijfspagina (klik rechtsboven op je naam).

• Ga naar Instellingen en Privacy.

• Kies weer voor Instellingen.

Afbeelding met tekst, software, Webpagina, Website

Automatisch gegenereerde beschrijving
  • Scroll naar beneden en kies Gekoppelde accounts.

• Kies Bekijk bij Instagram en kies nu voor Account koppelen.

Afbeelding met tekst, Lettertype, schermopname

Automatisch gegenereerde beschrijving
  • Je wordt nu doorgestuurd naar Instagram. Log in met je Instagram-account om de koppeling te maken. Je zult meteen zien dat de koppeling is gemaakt. Opmerking: Soms moet je de koppeling opnieuw verifiëren. Doorloop in dat geval de aangegeven stappen opnieuw en log opnieuw in met je Instagram-account.

• De koppeling is nu gemaakt. Je bent nu klaar om je Instagram-account te koppelen aan Apostle.

Tip: Is het niet mogelijk om Instagram aan Facebook te koppelen? Controleer altijd of je de juiste rechten hebt om de koppeling te maken. Raadpleeg indien nodig de beheerders van je pagina om de juiste rechten te verkrijgen.

3. Koppel je Instagram-bedrijfspagina aan Apostle

Je hebt nu alle stappen voltooid om aan de voorwaarden voor de koppeling te voldoen. Je bent nu klaar om je Instagram-bedrijfspagina te koppelen aan Apostle. Nadat je deze koppeling tot stand hebt gebracht, kun je direct posts plaatsen op je Instagram-feed via Apostle.

• Log in bij Apostle en ga naar Team Settings.

• Kies Business Pages.

• Kies Connect/reconnect Instagram Page.

• Je wordt nu doorgestuurd naar Facebook. Houd er rekening mee dat het koppelen van Instagram via Facebook gaat. Dit kan verwarrend lijken, maar het is de juiste procedure. Log in op Facebook met het account waarmee je Instagram hebt gekoppeld.

• Ga vervolgens door als 'jezelf'.

• Je wordt nu doorgestuurd naar Apostle en ziet je Instagram-pagina(s) erbij staan.

• Deselecteer of verwijder de pagina's die je niet wilt gebruiken in Apostle via het schuifje of via de delete knop. Houd de accounts die je wél wilt gebruiken altijd geactiveerd.

• Je hebt nu met succes Instagram aan Apostle gekoppeld.

4. Help je merkambassadeurs om hun Instagram-bedrijfspagina te koppelen aan Apostle

Sommige merkambassadeurs willen hun Instagram-bedrijfspagina('s) koppelen aan Apostle om posts te kunnen plaatsen op hun Instagram-feed. Volg de onderstaande stappen om hen uit te nodigen hun pagina's opnieuw te koppelen. Houd er rekening mee dat ze ook moeten overschakelen naar een zakelijke account op Instagram en hun account moeten koppelen aan Facebook om de koppeling met Apostle tot stand te brengen.

• Navigeer naar Members.

• Selecteer de knop 'Connect Business pages reminder' achter hun naam.

(Optioneel kunnen ze ook inloggen in de desktopversie van Apostle, naar hun Personal settings navigeren (rechtsboven) en Business pages selecteren. Daar kunnen ze hun bedrijfspagina's koppelen).

• Ze ontvangen een email die hen doorverwijst naar de inlogpagina van Apostle. Ze kunnen inloggen en de stappen volgen zoals beschreven in stap 3.

Opmerking: Het is mogelijk om berichten in te plannen op Instagram-bedrijfspagina's. Houd rekening met de volgende punten:

• Het is helaas nog niet mogelijk om Stories te delen;

• Video's moeten minimaal 3 seconden lang zijn en maximaal 15 minuten. Alle video's worden automatisch als Reels gepost.

• Houd daarnaast rekening met de juiste afbeeldingsformaten. Kijk voor alle specificaties van de content op de website van Instagram.