Getting Started
Aan de slag met de mobiele app

Leer hoe je onze mobiele applicatie kunt downloaden, installeren en gebruiken.

Juultje Peels avatar
Geschreven door Juultje Peels
Meer dan een week geleden bijgewerkt

We raden gebruikers aan om onze mobiele app te installeren en te gebruiken voor het delen en uploaden van content. Krijg volledige toegang tot onze overzichtelijke interface waar je gemakkelijk kunt posten, bewerken en uploaden in één keer!

In dit artikel leer je hoe je aan de slag kunt met de mobiele app. Om te beginnen, heb je een uitnodiging nodig van je Social Master.

Voordat je begint

• De mobiele app is wereldwijd beschikbaar voor Android (7 of hoger) en iOS (11 of hoger). Het gebruik van oudere besturingssystemen of telefoons kan technische problemen opleveren.

• De mobiele app is voornamelijk ontworpen voor niet-admin gebruikers. Admins gebruiken onze desktop versie om content te plannen.

• We bieden verschillende online resources met informatie over onze app en de functies. Bekijk onze kennisbank als je wil weten hoe dingen werken of neem contact op met ons supportteam.

• Onze mobiele app voldoet volledig aan GDPR. Je privacy en veiligheid zijn gegarandeerd. Al je uploads, persoonlijke informatie en andere gegevens worden vertrouwelijk behandeld.

Aanmelden

Om toegang te krijgen tot onze mobiele app, moet je een account aanmaken. Je Social Master zal je uitnodigen in zijn team om het onboarding proces te starten. Heb je geen uitnodiging ontvangen? Neem dan eerst contact op met je Social Master en volg daarna deze stappen:

• Accepteer de uitnodiging die je in je mailbox hebt ontvangen door op Set up account te klikken.

• Selecteer Join team.

• Vul je persoonlijke gegevens in en maak een wachtwoord aan. Let op: je hebt dit wachtwoord later nodig om in te loggen op onze mobiele applicatie.

• Selecteer Proceed.

• [Optioneel] Koppel nu je bedrijfspagina's aan het systeem. Kies per kanaal of je de bedrijfspagina's wilt linken aan jouw Apostle account. (NB: Je ziet deze stap alléén als jouw teambeheerder dit toestaat).

• Selecteer Proceed.

• Gebruik de QR-codes om de mobiele app te downloaden en in te loggen.

Downloaden en installeren

Nadat je je hebt aangemeld voor Apostle, kun je inloggen om direct toegang te krijgen tot alle functies van onze mobiele app. De mobiele app is beschikbaar voor iOS en Android en je kunt hem downloaden in een van de app stores. Voer de volgende stappen uit om te beginnen met het downloaden van onze mobiele app:

• Ga naar de App store of Google Play Store en zoek naar Apostle Connect.

• Installeer en open de applicatie.

• Voer je e-mailadres en wachtwoord in waarmee je je in de vorige stap hebt aangemeld voor Apostle.

Let op: Op het hoofdscherm zie je soms een lege inbox. Dit betekent dat je Social Master nog geen bericht heeft gemaakt dat je kunt delen. Zodra je Social Master dat doet, krijg je een pushmelding en wordt het in je Inbox weergegeven.

Belangrijk: Je behoudt altijd de controle over je eigen accounts. Dat betekent dat jij beslist of je een post deelt, bewerkt of verwijdert in je app.

Belangrijkste functies

De app bevat een aantal belangrijke functies. Hieronder gaan we dieper in op het uploaden en delen van content.

Inbox

Hier vind je een overzicht van elke nieuwe suggestie die is gedaan door je Social Master. Hier kun je direct berichten delen, bewerken of verwijderen.

Archive

Elke post die je hebt gedeeld, wordt automatisch naar je archief gezet. Vanuit hier kun je ‘oude’ berichten opnieuw delen op andere platforms.

Team Connect

In de rechterbenedenhoek zie je de optie Team Connect. Dit toont alle eerdere activiteiten van de rest van je team. Deze sectie toont alle gedeelde en geüploade posts die werden voorgesteld door het team.

Leaderboard

Het leaderboard houdt de prestaties van je team bij en toont de meest actieve ambassadeurs. Verdien punten door content te delen en nieuwe items te uploaden naar je Social Master. Game on! 😉

Content delen

Je hebt de hele set-up officieel afgerond en de mobiele app is klaar voor gebruik. Het is nu aan je Social Master om te beginnen met het maken van social media posts die je kunt delen. Hieronder bespreken we hoe je nieuwe posts kunt delen. Daarnaast leggen we uit in hoeverre je invloed kunt uitoefenen op deze voorgestelde berichten.

• Telkens wanneer jouw Social Master een nieuwe social media-post voor je heeft gemaakt, ontvang je een pushmelding op je mobiele telefoon. Om je post te bekijken en te delen, open je de pushmelding of open je onze mobiele applicatie.

• Na het openen van onze app verschijnt je bericht bovenaan in je persoonlijke Inbox. Je hebt hier twee verschillende opties: Share en Delete. Vind je het bericht leuk en wil je het direct delen? Druk op Share om het bericht te delen op het platform van je keuze. Klik op de icoontjes van het platform om naar dat specifieke platform te delen.

⚠️Belangrijk: Volg de instructies op het scherm zorgvuldig. Er zijn enkele verschillen in hoe je moet delen op de verschillende platformen. Bekijk ons uitgebreidere artikel over hoe je op deze platformen kunt delen.

• Vind je de tekst niet mooi en wil je een persoonlijke touch toevoegen? Gebruik de knop Edit om het bericht naar wens aan te passen. Houd er rekening mee dat je alleen tekstuele bewerkingen kunt uitvoeren en de bijgevoegde media niet kunt bewerken. De Edit knop verschijnt nadat je op Share hebt geklikt. Als de post niet relevant is voor jou of je netwerk, klik dan op Delete. Het bericht zal niet worden gedeeld op een van je accounts en zal worden verwijderd uit je app.

Tip: We raden je aan om elk bericht aan te passen aan je persoonlijke smaak. Dit verbetert je geloofwaardigheid en betrokkenheid, omdat je netwerk kan zien dat je de post zelf hebt gemaakt.

Content uploaden

Naast het delen van content naar je eigen persoonlijke social media accounts, biedt de Apostle app ook de mogelijkheid om content te uploaden naar je Social Master. Misschien over het evenement waar je net bent geweest, een interessant artikel dat je tegenkwam tijdens het scrollen of een persoonlijk succes dat je vandaag viert.

Je kunt de foto uploaden en wat context geven, en je Social Master zal je upload omzetten in een professionele social media post. Daarna sturen ze het terug voor jou en je collega's om het te delen op hun persoonlijke accounts via onze mobiele app.

Hoe werkt het?

• Open de Aposte app en log in.

• Klik op het + icoontje onderaan het scherm.

• Er verschijnt een tekstvak waarin je je content kunt typen en context kunt geven. Daarnaast kun je media aan je bericht toevoegen door op de fotoknop te klikken.

• [Optioneel] Schakel de optie Direct delen in als u dit bericht direct op je social media accounts wil plaatsen en wil uploaden naar je Social Master zodat andere collega's het ook kunnen delen.

• Klik op Send om de post te uploaden naar je Social Master.

• That’s it! Je Social Masters ontvangen de input in hun dashboard en zullen je post bekijken. Ze zullen de geoptimaliseerde versie snel terugsturen zodat jij en je collega's deze kunnen delen.

Tip: De functie Uploaden is perfect om rechtstreeks vanuit je werk content te creëren. Uit onze ervaring blijkt dat dit soort posts de engegament en het bereik aanzienlijk verbeteren als ze op sociale media worden geplaatst.

Support

Gefeliciteerd! Je bent nu officieel klaar om te beginnen met posten. Als je nog vragen hebt over onze software, raadpleeg dan de andere artikelen in onze online kennisbank. Hier vind je uitleg over de meeste basisfuncties van onze Apostle applicatie.

Als u nog vragen hebt, aarzel dan niet om contact op te nemen met onze support afdeling. In het menu vind je ook een knop Support die je naar ons supportteam leidt. Deze e-mail bevat automatisch de gegevens van je apparaat en de versie van de app. Zo kunnen we je zo goed mogelijk helpen. We helpen je graag. Veel succes met delen!