Apostle en GDPR

Lees meer over de GDPR-compliance van Apostle en hoe wij jouw gegevens verwerken.

Juultje Peels avatar
Geschreven door Juultje Peels
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Het nieuwe gegevensbeschermingskader 'General Data Protection Regulation' (GDPR) is op 25 mei 2018 in werking getreden. Het is het meest actuele beschermingskader dat individuele privacyrechten biedt en persoonlijke gegevens beschermt, door transparantie te bieden in het gebruik en het doel van gegevens. De volledige GDPR-rechten voor individuen zijn het recht op informatie, het recht op toegang, het recht op rectificatie, het recht op wissing, het recht op beperking van de verwerking, het recht op gegevensportabiliteit, het recht op bezwaar, evenals de rechten tegen geautomatiseerde besluitvorming en profilering.

In ons streven om de beste social media software te zijn, begrijpen we hoe belangrijk het is om de privacy van onze gebruikers koste wat het kost te beschermen en een veilige omgeving en vertrouwde service te bieden. We zetten ons in om onze gebruikers de beste persoonlijke ervaring te bieden, waarderen individuele privacy en houden ons aan een morele gedragscode zodat ons beleid in overeenstemming is met de GDPR-normen.

Onze privacy verplichting

Apostle heeft jouw gegevens nog nooit verkocht aan anderen voor advertenties of geld verdiend door advertenties van anderen te laten zien, en dat zullen we ook nooit doen. Dit is al bijna 9 jaar onze aanpak en we blijven ons hieraan houden. Ons beleid is volledig transparant over welke informatie we van je verzamelen, wat we ermee doen, wie er toegang toe heeft en wat je eraan kunt doen.

Welke gegevens slaan we op?

We verzamelen alleen de gegevens die we nodig hebben. Een deel daarvan is informatie die je ons actief geeft wanneer je je aanmeldt voor een account, je registreert voor een evenement, klantenondersteuning vraagt of iets bij ons aankoopt. We slaan je naam en contactgegevens op, maar we slaan geen creditcardnummers op (behalve met jouw toestemming en in een van onze beveiligde gateways voor betalingen).

Wat doen we met jouw gegevens?

We gebruiken je gegevens om je de diensten te leveren die je hebt aangevraagd. We gebruiken je gegevens om de door jou gevraagde diensten te leveren, je accounts aan te maken en te onderhouden, en een oogje in het zeil te houden voor ongeautoriseerde activiteiten op je accounts. We gebruiken je gegevens ook om met je te communiceren over de producten die je momenteel gebruikt, je verzoeken om klantenondersteuning, nieuwe producten die je mogelijk interessant vindt, kansen om ons feedback te geven en beleidsupdates. We analyseren de informatie die we verzamelen om inzicht te krijgen in de behoeften van gebruikers en om onze websites en diensten te verbeteren.

Hoe verwerken wij je gegevens?

Als je met de Apostle app gegevens van anderen verwerkt, zoals gegevens van je klanten of werknemers, vertrouw je die gegevens aan ons toe voor verwerking. Als je de mobiele app Apostle gebruikt en de app toegang geeft tot je fotobibliotheek, vertrouw je ons gegevens toe. De gegevens die je ons voor verwerking toevertrouwt, worden servicegegevens genoemd.

Je bent eigenaar van je eigen servicegegevens. Wij beschermen ze, beperken de toegang ertoe en verwerken ze alleen volgens jouw instructies. Je kunt er toegang toe krijgen, ze delen via integraties met derden en ons verzoeken om ze te exporteren of te verwijderen.

We bewaren de gegevens in je account zolang je Apostle Services gebruikt. Nadat je je account hebt beëindigd, worden je gegevens binnen 6 maanden uit onze actieve database verwijderd en binnen 3 maanden daarna uit onze back-ups.

Waar bewaren en verwerken wij je gegevens?

Al onze bestanden worden gehost op servers van Amazon Web Services (AWS) in Europa. AWS host onze bestanden op Ierse servers en is ook GDPR-compliant. Zie het artikel van Amazon voor meer informatie over hun naleving van de EU-wetgeving inzake gegevensbescherming.

Meer informatie nodig? Bekijk ons Privacybeleid hier of neem direct contact met ons op via [email protected].