Wat zijn Social Masters, Activators, Creators en Ambassadors?

Deze rollen zijn gebasseerd op de Social shift methodiek. Binnen de Social Shift zijn er vier rollen. De eerste, en meest belangrijke is die van Social Master.

De Social Master kun je zien als de projectmanager van de Social Shift. Hij of zij is er verantwoordelijk voor de inrichting van de Social Shift en dat het daadwerkelijk bijdraagt aan de strategische doelen van de organisatie. De Social Master is een 'admin' van het systeem, en heeft volledige toegang tot alle functionaliteiten.

Social Activators zijn de aanjagers die ervoor zorgen dat er overal in de organisatie content wordt gegenereerd en dat deze content daarna in de vorm van authentieke berichten verspreid wordt. Ze stimuleren de Social Creators om input voor berichten te leveren, stellen zelf de berichten op en zorgen ervoor dat deze berichten via de juiste Social Ambassadors worden gedeeld. Ook de Social Activator is een 'admin' van het systeem, en heeft volledige toegang tot alle functionaliteiten.

Social Creators zijn ambassadeurs die de content daadwerkelijk maken en bij de Social Activators aanleveren, zodat deze er publiceerbare berichten van kan maken. Denk bijvoorbeeld aan foto’s en video’s van momenten waarbij ze aanwezig zijn, maar ook aan nieuwsberichten en blogartikelen (of ruwe versies daarvan). De Social Creator kan volledig gebruik maken van de app van Apostle en kan verhalen ook aanleveren via de webomgeving van Apostle.

Social Ambassadors zijn alle mensen in de organisatie (en eventueel daarbuiten) die berichten krijgen aangeboden om via hun eigen social media-kanalen met hun netwerken te delen. Dat is de kleinste taak, maar wel een taak waar het in de Social shift allemaal om draait. Zonder de netwerken van de Social Ambassadors, is er namelijk geen bereik. Overigens betekent Social Ambassador zijn niet dat je altijd alles met je eigen netwerken ‘moet’ delen. Ten eerste zorgt de Social Activator ervoor dat niet iedereen dezelfde berichten krijgt voorgesteld, om overkill te voorkomen. Ten tweede is iedere Social Ambassador vrij om te publiceren wat hij of zij wil. De Social Ambassador deelt berichten via de mail of via de app van Apostle.

Deze rollen zijn gebasseerd op de Social shift methodiek. Binnen de Social Shift zijn er vier rollen. De eerste, en meest belangrijke is die van Social Master.

De Social Master kun je zien als de projectmanager van de Social Shift. Hij of zij is er verantwoordelijk voor de inrichting van de Social Shift en dat het daadwerkelijk bijdraagt aan de strategische doelen van de organisatie. De Social Master is een 'admin' van het systeem, en heeft volledige toegang tot alle functionaliteiten.

Social Activators zijn de aanjagers die ervoor zorgen dat er overal in de organisatie content wordt gegenereerd en dat deze content daarna in de vorm van authentieke berichten verspreid wordt. Ze stimuleren de Social Creators om input voor berichten te leveren, stellen zelf de berichten op en zorgen ervoor dat deze berichten via de juiste Social Ambassadors worden gedeeld. Ook de Social Activator is een 'admin' van het systeem, en heeft volledige toegang tot alle functionaliteiten.

Social Creators zijn ambassadeurs die de content daadwerkelijk maken en bij de Social Activators aanleveren, zodat deze er publiceerbare berichten van kan maken. Denk bijvoorbeeld aan foto’s en video’s van momenten waarbij ze aanwezig zijn, maar ook aan nieuwsberichten en blogartikelen (of ruwe versies daarvan). De Social Creator kan volledig gebruik maken van de app van Apostle en kan verhalen ook aanleveren via de webomgeving van Apostle.

Social Ambassadors zijn alle mensen in de organisatie (en eventueel daarbuiten) die berichten krijgen aangeboden om via hun eigen social media-kanalen met hun netwerken te delen. Dat is de kleinste taak, maar wel een taak waar het in de Social shift allemaal om draait. Zonder de netwerken van de Social Ambassadors, is er namelijk geen bereik. Overigens betekent Social Ambassador zijn niet dat je altijd alles met je eigen netwerken ‘moet’ delen. Ten eerste zorgt de Social Activator ervoor dat niet iedereen dezelfde berichten krijgt voorgesteld, om overkill te voorkomen. Ten tweede is iedere Social Ambassador vrij om te publiceren wat hij of zij wil. De Social Ambassador deelt berichten via de mail of via de app van Apostle.