1. Help Center
  2. FAQ en Troubleshooting

Instagram bedrijfspagina koppelen aan Apostle

Leer hoe je eenvoudig een Instagram bedrijfspagina koppelt en waar je goed op moet letten

Apostle ondersteunt het koppelen van Instagram bedrijfskanalen. Het koppelen neemt slechts een aantal minuten in beslag, maar volg onderstaande stappen nauwlettend om problemen te voorkomen.

Voordat je begint

• Om een koppeling te maken tussen Instagram en Apostle, moet je een Instagram business account gebruiken én moet deze account gekoppeld zijn aan jouw Facebook pagina.
  • Het koppelen van een Instagram account kan alleen door een admin van zowel de Instagram als Facebook pagina gedaan worden. Zorg van tevoren dat je de juiste rechten hebt om de pagina's aan elkaar te kunnen koppelen én vervolgens aan Apostle te koppelen.

Inhoudsopgave

1. Switch naar een Instagram business account

Om jouw Instagram pagina goed te kunnen koppelen, is een Instagram business pagina verplicht. Mocht je nog geen business account hebben, switch dan eenvoudig via onderstaand stappenplan. Heb je al een business account? Dan kun je deze stap overslaan.

• Open de Instagram app op je telefoon en open je bedrijfsaccount.
  • Klik op het menu rechtsboven en ga naar Settings.
  • Kies Account.
  • Scroll naar beneden en kies Switch to Professional Account. Let op: Zorg ervoor dat je een Business account kies en niet het Creator account. Het koppelen van Instagram werkt alleen met een business account.
  • Je Instagram account is nu omgezet naar een business account.

2. Koppel Instagram aan Facebook

Je Instagram bedrijfsaccount is nu klaar om gekoppeld te worden aan Facebook. Dit is nodig om uiteindelijk de verbinding tussen Instagram en Apostle te maken. Instagram is onderdeel van Facebook en daarom dat de connectie via Facebook verloopt. Schrik hier dus niet van. Volg onderstaande stappen om Instagram aan Facebook te verbinden.

• Ga naar Facebook en open jouw bedrijfspagina.
  • Ga naar Settings.

• Kies voor Instagram.
  • Kies voor Connect account.

• Je wordt nu doorgestuurd naar Instagram. Log daar in met jouw Instagram account om de connectie te maken. Je ziet direct dat de connectie gemaakt is. Let op: In sommige gevallen moet je de verbinding nogmaals verifiëren. Doorloop dan nogmaals de aangegeven stappen en log opnieuw in met Instagram.
  • De connectie is nu gemaakt. Je bent nu klaar om je Instagram account aan Apostle te koppelen.

Tip: Lukt het niet om Instagram aan Facebook te koppelen? Controleer dan altijd of je de juiste rechten hebt om deze koppeling te leggen. Raadpleeg eventueel jouw pagina beheerders om de juiste rechten te verkrijgen.

3. Koppel Instagram aan Apostle

Je hebt nu alle voorbereidende stappen voltooid. Je bent nu klaar om jouw Instagram bedrijfspagina aan Apostle te koppelen. Nadat je deze koppeling hebt gelegd kun je direct berichten plaatsen op jouw Instagram feed via Apostle.

• Login bij Apostle en ga naar Team.
    • Kies voor Beheer Pagina's.
    • Kies voor Toevoegen en kies voor Instagram.
    • Je wordt nu doorgestuurd naar Facebook. Let op: het koppelen van Instagram loopt via Facebook. Dit lijkt misschien verwarrend, maar is wel de correcte werkwijze. Log bij Facebook in met de account waaraan je Instagram gekoppeld hebt.
    • Kies vervolgens de Instagram pagina die je wilt koppelen.

• Kies vervolgens de Facebook pagina die gekoppeld is aan je Instagram kanaal.

• Geef akkoord op alle permissies die Apostle nodig heeft om op jouw account te kunnen posten. Let op: als je bepaalde permissies uitschakelt kan het zijn dat Apostle niet goed werkt.

• Klik vervolgens op OK. Je wordt nu doorgestuurd naar Apostle en ziet jouw Instagram pagina staan.
    • Kies voor Connect om de verbinding definitief te maken.

• Klaar! Je hebt Instagram nu succesvol gekoppeld aan Apostle.

4. Help gebruikers Instagram te verbinden met Apostle

Alle gebruikers zullen hun Instagram-pagina's opnieuw moeten koppelen om naar hun Instagram-feed te kunnen delen. Volg de onderstaande stappen om hen uit te nodigen om hun pagina's opnieuw te koppelen. Houd er rekening mee dat ze ook moeten overschakelen naar een bedrijfsaccount in Instagram en hun account moeten verbinden met Facebook om de verbinding tot stand te brengen.

• Ga naar Team
    • Selecteer de Verzoek toegang tot pagina's knop naast hun naam. (Optioneel kunnen zij ook inloggen op jouw persoonlijke Apostle url (via web) en naar hun profielpagina gaan (rechtsboven) en Mijn Pagina's selecteren. Daar kunnen zij hun pagina's koppelen).

• Zij zullen een e-mail ontvangen, die hen naar de inlogpagina in Apostle leidt. Zij moeten inloggen en de stappen volgen zoals beschreven in stap 3 hierboven.

Let op: Je kunt nu berichten inplannen op het gekoppelde bedrijfspagina account. Houd rekening met de volgende beperkingen: Het is helaas nog niet mogelijk om Stories te delen. Video's moeten mogen maximaal 60 seconden lang zijn. Houd bovendien ook rekening met de afmetingen van afbeeldingen. Bekijk voor alle content specificaties de website van Instagram.