1. Help Center
  2. Statistieken en rapportages

Hoe meet ik mijn resultaten?

Leer alles over de belangrijkste statistieken binnen Apostle en maak nuttige rapporten.

Apostle draait helemaal om de gebruikers. Ze inspireren, produceren en delen content en berichten op alle platforms. Daarom is het belangrijk dat je op de hoogte blijft van hun prestaties. We begrijpen het belang van het monitoren van de algehele en gegroepeerde prestaties van het team. Daarom verzamelen we zorgvuldig alle kleine details en gebruiken deze om gedetailleerde statistieken te berekenen en je een duidelijk overzicht van de resultaten te geven.

Inhoudsopgave

Selecteren en exporteren

Om alle inzichten in te zien klik je op Insights als je op het dashboard bent. Het is belangrijk dat je dit vanaf een computer doet en naar de webversie van Apostle gaat.

Bovenaan de pagina zie je het gedeelte dat hieronder is weergegeven. Hier geef je Apostle details over welke inzichten je wilt inzien.

• Selecteer datumbereik: hier vul je het tijdsinterval in van de gegevens die je wilt inzien.
  • Groep selecteren: je kunt inzichten voor specifieke groepen selecteren en bekijken en zien hoe ze presteren. Dit zijn dezelfde groepen die eerder zijn aangemaakt en waarin de gebruikers zijn ingedeeld.
  • Onderwerpen selecteren: je kunt ook specifieke inzichten bekijken voor onderwerpen die eerder aangemaakt zijn. Hiermee krijgt je toegang tot analyses van elk afzonderlijk onderwerp.
  • Chat interval: met deze optie worden alle grafiekgegevens gecategoriseerd. Er is bepaalde data nodig om een grafiek te creëren: dagelijkse, wekelijkse, maandelijkse of driemaandelijkse statistieken.

Exporteer opties:

Aan de rechterkant staan verschillende export opties voor de gecreëerde rapportages. Met deze opties is het makkelijk om alle inzichten te delen met jouw managementteam, zonder dat zij een account hoeven aan te maken.

• Export to Excel: als je op deze optie klikt, wordt er automatisch een Excel-bestand gemaakt en gedownload voor het datumbereik, de groep, het onderwerp en de chat interval dat je hebt geselecteerd. Deze gegevens kunnen in Excel worden geopend voor offline gebruik of presentaties.
  • Copy share link: Als je op deze knop klikt, wordt er automatisch een link gegenereerd, deze wordt gelijk naar jouw klembord gekopieerd. Deze link is handig om de data met niet-Apostle collega’s en gebruikers te delen. Na het openen van de link kunnen collega's of management eenvoudig door alle resultaten heen klikken zonder dat ze toegang nodig hebben tot het volledige platform.

Tip: wij adviseren al onze gebruikers om maandelijks op basis van de KPI's een rapportage te maken en deze naar jouw managementteam te sturen én te delen met jouw eigen team. Houd iedereen betrokken door hen te informeren over de resultaten van het ambassadeursprogramma.

Inzichten in de grafiek

De grafiek is de visuele weergave van de basisinzichten bijvoorbeeld: gedeelde, geüploade en voorgestelde berichten. Er zijn twee manieren om de grafiek te bekijken: Wide of Compact modus.

* De onderstaande grafiek is in Wide-modus. Het is mogelijk om tussen de twee weergaven te schakelen door gebruik te maken van de knoppen rechterbovenhoek.

De eerste grafiek toont twee curven. De blauwe curve toont het totale aantal berichten / posts dat door de Social Master aan de gebruikers is voorgesteld, terwijl de groene curve het aantal posts toont dat daadwerkelijk is gedeeld.

De tweede grafiek toont het totale aantal uploads door de gebruikers in de opgegeven periode. De oranje curve toont de afbeeldingen, roze voor video's en paars voor uploads met alleen tekst. De invoer wordt gemeten aan de hand van het aantal uploads door jouw team via onze mobiele app.

Analyseer en interpreteer de cijfers

Onder de grafieken vind je meer gedetailleerde inzichten over hoe jouw team presteert. Dit zijn de belangrijkste statistieken die we al voor je hebben geselecteerd. Laten we eens nader bekijken wat elk van deze statistieken betekent.

Stats 1

• Totaal: dit toont het totale aantal voorgestelde berichten voor alle pagina's en ambassadeurs.
  • Verzonden: het aantal berichten dat daadwerkelijk door gebruikers is verzonden op basis van het totale aantal berichten.
  • Inputs: het aantal posts dat via onze mobiele app naar het dashboard is geüpload.
  • In afwachting: aantal berichten in de wachtrij, nog niet verzonden door ambassadeurs / gebruikers.
  • Gepland: het aantal posts dat momenteel is gepland voor alle bedrijfspagina's en ambassadeurs.
  • Verwijderd: het totale aantal berichten dat door de gebruikers is verwijderd.
  • Omzet: het percentage berichten dat daadwerkelijk is verzonden van het totale aantal berichten. Dit wordt berekend door (verzonden berichten * 100) / Totaal aantal berichten.
  • Activiteit: dit is het percentage actieve gebruikers dat zich heeft aangemeld, iets heeft gedeeld of iets heeft geüpload in de opgegeven periode.
  • Bereik: dit is een schatting van het totale bereik van verzonden berichten. Dit wordt geschat door een eenvoudige formule (aantal verzonden berichten x 750 (gemiddeld aantal connecties dat mensen hebben op sociale media).

Belangrijk: Vanwege privacyredenen kunnen we niet het exacte bereik van de berichten bepalen. Gebruikers kunnen hun exacte bereik op LinkedIn inzien, door de inzichten van hun eigen berichten te bekijken.

Dit zijn de basisstatistieken om je een globaal idee te geven van de richting waarin jouw team (of specifieke groep) gaat. Bovendien laat het zien hoe een onderwerp of specifieke groep in de loop van de tijd heeft gepresteerd. Er zijn meer details nodig om de volgende strategie te plannen en te structureren. Maak je geen zorgen, we gaan je helpen! We bieden gedetailleerde individuele statistieken van gebruikers en pagina's voor je analyse. Controleer direct welk type content het goed doet en krijg een duidelijk beeld van je best presterende ambassadeurs. We bespreken dit in het volgende hoofdstuk.

Individuele gebruikersinzichten

Basisinzichten van gebruikers worden weergegeven in de onderstaande tabel. De activiteiten tabel toont de score van de gebruiker en andere statistieken, zoals berichten die in behandeling zijn, verwijdert, verzonden en het totale aantal berichten. Alle statistieken zijn vergelijkbaar met de eerder genoemde, behalve de individuele scores. Individuele scores worden gemeten door gedeelde en geüploade berichten (10 punten per aandeel en 20 punten per upload). Lees meer over ons scorebord in dit artikel.

Schakel over naar de invoertabel om individuele statistieken van de gebruikers te zien. Het totale aantal uploads per individuele gebruiker, opgesplitst naar verschillende mediatypes.

De Channel pagina is bedoeld om de statistieken van ambassadeurs te weergeven, opgesplitst naar de verschillende platforms waarmee ze berichten hebben gedeeld. Hier vind je het aantal berichten dat de ambassadeurs hebben gedeeld met Apostle. Daarnaast vind je het aantal Likes, Shares en Comments (alleen voor LinkedIn).

Belangrijk: Door technische limieten is het voor LinkedIn alleen mogelijk om de vind-ik-leuks, reacties en gedeelde berichten in te zien op dit moment. Facebook, Twitter en Instagram geven geen toegang tot deze data voor derde partijen zoals Apostle.

Dieper op de statistieken ingaan

Als je dieper in individuele statistieken duikt, is het mogelijk om gedetailleerde analyses voor elke gebruiker te bekijken door eenvoudig op hun naam te klikken. Het toont korte details, cirkeldiagrammen en andere analyses voor die specifieke gebruiker.

• Het is ook mogelijk om het tijdbereik voor deze gebruiker te selecteren en de algemene statistieken (score, omzet, invoer, gepland, verzonden) hier bekijken.

Individual stats 1
  • De sectie Corporate Messages laat het aantal zakelijke berichten zien dat de gebruiker heeft gedeeld
    Indivduals stats corporate pages
  • De Input sectie geeft inzicht in het aantal geuploade berichten via de mobiele app. Het totale aantal gemaakte berichten en het aantal specifieke mediabestanden dat is gebruikt. Je ziet hier ook een cirkeldiagram met het uploaden van mediatypen voor deze gebruiker.
    Individual stats input
  • De weergave Suggestions toont enkele nuttige inzichten over het deelgedrag van deze specifieke gebruiker. In principe vind je dezelfde statistieken als het algemene overzicht, maar nu op individueel niveau.
    Individual stats platform

Pagina inzichten

Je kunt de pagina-inzichten openen door over te schakelen naar Pages in plaats van Users in het algemene inzichten-overzicht. Deze inzichten zijn vergelijkbaar met de individuele inzichten. Deze statistieken zijn met name interessant voor gebruikers die alleen bedrijfspagina's in Apostle gebruiken. Paginastatistieken tonen: in afwachting van berichten, geplande berichten en daadwerkelijk verzonden berichten met basis betrokkenheid details op deze pagina's, zoals opmerkingen, vind-ik-leuks en gedeelde berichten.

Pages insights

Opmerking: Meerdere gebruikers kunnen dezelfde bedrijfspagina's verbinden, zoals weergegeven in de bovenstaande grafiek. Zorg ervoor dat er geen berichten worden ingepland voor dezelfde pagina’s voor twee gebruikers, het is dan mogelijk dat een bericht dubbel op de bedrijfspagina wordt gepost.

Linktracking met Bitly

Apostle werkt met een Bitly-integratie om links te tracken die op het platform zijn gemaakt. Elke link wordt automatisch omgezet in een bitly-link om resultaten in de Insights bij te houden. De resultaten worden weergegeven op de pagina Links van het algemene Insights-overzicht.

Belangrijk: we ondersteunen nog geen aangepaste Bitly-integratie met een eventueel eigen Bitly-account. Daarom is het voor nu nog niet mogelijk om jouw eigen Bitly-account aan Apostle te koppelen.

• Om link-tracking te activeren, kopieer en plak je je link (URL) in de composer terwijl je content inplant voor de ambassadeurs. Apostle zal automatisch een Bitly-link maken van elke link die je in de composer gebruikt.

Bitly integration

Inzichten zijn een goede manier om individuele prestaties bij te houden en helpen in het ondernemen van betere en meer specifieke acties. Ook helpt het met het verhogen van productiviteit. Dit is een van de belangrijkste aspecten van effectief teambeheer, dus gebruik het in als een voordeel!