1. Help Center
  2. FAQ en Troubleshooting

Een Instagram pagina koppelen en berichten delen

Lees hier hoe je een zakelijke Instagram account koppelt aan de Apostle app en hoe je berichten deelt.

Verschillende manieren om te koppelen

Er zijn twee verschillende manieren om jouw zakelijke pagina te koppelen aan ons platform: in de mobiele app of via de desktopversie van Apostle.

Mobiele app

• Open de mobiele app en klik rechtsboven op het Settings menu
  • Select de I manage a company page knop.

• Kies een Instagram en volg de stappen hieronder

Desktop

• Login bij jouw eigen team.
  • Ga rechtsboven naar de Profielpagina.
  • Selecteer My pages en selecteer Add

• Kies Instagram en volg de stappen hieronder

Koppel Instagram

Belangrijk: Instagram staat geen directe verbinding toe tussen Apostle en jouw bedrijfspagina. Hierdoor is het niet mogelijk om verbinding te maken en rechtstreeks op Instagram posten. Lees onze tijdelijke oplossing hieronder om te zien hoe je verbinding kunt maken met en berichten kunt delen op je zakelijke Instagram-pagina.

Zodra je Instagram koppelt via bovenstaande instructie, creëert Apostle een 'dummy' connectie. Daarom wordt niet jouw Instagram pagina weergegeven, maar jouw eigen naam. Dit is vanwege technische redenen en geen fout in het systeem. Dit betekent bovendien ook niet dat jouw persoonlijke Instagram account is gekoppeld. Lees onderstaande uitleg goed door voordat je start met delen op Instagram.

• Klik op Connect Instagram.
  • Je wordt nu kort naar een andere pagina gestuurd en een zogeheten dummy-verbinding met Apostle is gemaakt. Let op: Berichten delen op Instagram kan alleen via onze mobiele applicatie.

• En dat was het! De (dummy) koppeling is nu gemaakt.

Hoe deel ik een bericht op mijn Instagram-pagina?

Een bericht delen op instagram werkt iets anders dan andere platforms. Voordat je begint, zorg dat je de volgende dingen al hebt gedaan:

• Jouw instagram-account is gekoppeld aan de Apostle app, dit is makkelijk te doen door de vorige stappen te volgen.
  • Zorg dat je de Instagram app op je mobiele telefoon hebt geïnstalleerd.
  • Kijk goed of de Social Master een Instagram-post voor je heeft klaargezet.

Nu je alle noodzakelijke stappen hebt voltooid, volg je deze stappen om je bericht te delen op je zakelijke Instagram-pagina:

• Open de Instagram-app en ga naar je bedrijfspagina op Instagram.
  • Open de Apostle-app en klik op Share om je laatste geplande bericht voor Instagram te delen.
  • Er wordt een nieuw bericht weergegeven waarin staat dat het bericht automatisch wordt gekopieerd. Je hebt deze kopie nodig in de laatste stap van dit proces. Klik op OK.
  • Je Instagram-app opent nu en je kunt ervoor kiezen om je bericht te delen in de Instagram Stories, Feed of Directe berichten. Klik hier op Feed. (De overige opties zijn naar eigen voorkeur te gebruiken).
  • Snijd je foto of video bij en selecteer de gewenste filters zoals je normaal zou doen op Instagram.
  • Je komt nu in de laatste stap voordat de foto geplaatst wordt. De afbeelding of video is hier weergegeven, maar er staat nog geen tekst in het tekstvak. Plak hier de gekopieerde tekst uit stap drie en het bericht wordt voltooid. Het bericht wordt nu gedeeld met de Instagram feed.

Video instruction

Bericht delen op Instagram