1. Help Center
  2. FAQ en Troubleshooting

De 12 meest gestelde vragen over Apostle

In dit artikel vind je de antwoorden op de 12 meest gestelde vragen over Apostle.

Vraag 1: Wat maakt Apostle uniek ten opzichte van andere vergelijkbare platformen?

Dit zijn de USP’s van Apostle:

• Meer dan employee advocacy door de mogelijkheid om verhalen uit een organisatie te verzamelen
  • Gebaseerd op de Social shift methodiek
  • Een handige mobiele app voor ambassadeurs
  • Meetbare resultaten door integreren van contentstrategie
  • In-app activatiemogelijkheden

Apostle is het all-in-one platform voor grote en kleine organisaties om online het verschil te maken en daarmee koploper te worden in jouw branche. Het platform bestaat uit een beheerdersportaal voor het social media team en een handige app voor alle collega’s binnen je organisatie. Waar andere tools zich focussen op employee advocacy, gaat Apostle nog een stap verder. Door een handige suggestiefunctie kan iedere collega binnen jouw organisatie een mooi verhaal vastleggen en dit delen met het social media team. Zo ontvang je authentieke verhalen van je medewerkers, dit noemen we employee generated content. En dit is de kracht achter Apostle. Want 84% van de mensen vertrouwt een boodschap meer zodra deze van een bekende komt. Moet je voorstellen dat dit bericht ook nog eens persoonlijk en relevant is.

Je verspreid dus echte verhalen van echte mensen binnen een organisatie via de social media kanalen van jouw bedrijf en van je medewerkers.

Vraag 2: Welke features heeft Apostle?

Apostle heeft veel mooie features. Op onze feature pagina vind je alle mogelijkheden van Apostle.

Vraag 3: Uit welke systemen bestaat Apostle?

Het platform van Apostle bestaat uit een webapp en een mobiele app. De webapp is voornamelijk bedoelt voor de admins van het systeem en de mobiele app voor alle collega’s binnen je organisatie. Daarnaast kun je ook gebruik maken van de mailfunctionaliteiten van Apostle, waardoor collega’s social media berichten via hun mail kunnen plaatsen.

Vraag 4: Welke platformen, besturingssystemen en browsers worden er ondersteund?

De volgende social media kanalen worden standaard ondersteund door Apostle:

• LinkedIn
  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Daarnaast hebben gebruikers van de app ook de optie om voorgestelde social media berichten te plaatsen via de gebruikelijke pop-up van hun mobiele apparaat.

Apostle is beschikbaar op de volgende platformen:

• De laatste twee versie van de gangbare webbrowsers (Microsoft Edge, Firefox, Chrome, Safari) en IE 11 zolang dit ondersteund wordt door Microsoft.
  • De gangbare smartphones van minder dan 2 jaar oud. Apostle test de Apostle Connect app op zowel IOS (iPhone 8/8 Plus, iPhone X en XI) als Android (Google Pixel3, Samsung Galaxy A series, Samsung Galaxy S8 t/m S20)

Vraag 5: Voor welke bedrijven is Apostle geschikt?

Het platform van Apostle is geschikt voor iedere organisatie, van klein tot groot. Zolang er behoefte is aan marketing, sales of recruitment is Apostle op verschillende manieren in te zetten om bij te dragen aan de doelstellingen die hierbij horen.

Vraag 6: Kan ik earned, owned en paid media inzetten via Apostle?

Ja. Door collega’s in te zetten als merkambassadeurs kun je earned media inzetten om sneller je doelstellingen te bereiken. Daarnaast kun je ook de bedrijfsprofielen van een organisatie of franchise voorzien van content. Zo zet je dus ook owned media in. Wil je meer weten over paid media de inzet van betaalde advertenties via Apostle? Laat het ons weten, we kunnen je hier verder mee helpen: info@apostle.nl

Vraag 7: Wat kan ik allemaal meten in Apostle?

In Apostle kun je enorm veel meten. Van activiteit van gebruikers, tot aan verzonden berichten via social media kanalen of pagina's. Het volgende kun je o.a. meten per onderwerp, per groep, per ambassadeurs of per pagina:"
- Aantal voorgestelde berichten
- Aantal geplaatste berichten op social media
- Activiteit van een gebruiker
- Engagement op berichten (alleen bij posts via bedrijfspagina's)
- Potentieel bereik
- Aantal ingezonden verhalen

Deze gegevens zijn makkelijk te delen via de exporteer functie van Apostle. Leer hier meer over deze functie.

Vraag 8: Hoe activeer ik mijn collega’s zodat zij Apostle adopteren in hun dagelijkse werkzaamheden?

De Social shift is een activatiemethodiek ontwikkeld om van medewerkers échte merkambassadeurs te maken. Het platform van Apostle is gebaseerd op de Social shift en samen kunnen zij jou helpen om je collega’s te activeren, zodat iedereen nog meer kan bijdragen aan de organisatiedoelstellingen. Wil je meer weten over de Social shift? Lees dan onze blogreeks over alle ins en outs van deze activatiemethodiek en de praktische inzet hiervan.

Vraag 9: Waarom is een contentstrategie belangrijk en hoe maak ik deze?

Een contentstrategie is erg belangrijk, omdat deze ervoor zorgt dat je niet zomaar berichten aan het plaatsen bent op social media. De contentstrategie zorgt ervoor dat de inzet van social media ook fundamenteel bijdraagt aan de organisatiedoelstellingen. Wil je meer weten over het ontwikkelen van een contentstrategie? Lees dan deze blog:

Vraag 10: Hoe verloopt het proces van contentidee tot een geplaatste post?

In deze video laten we zien hoe dit in z'n werk gaat via de app van Apostle:

Vraag 11: Kan ik taggen en hashtags gebruiken?

Het gebruik van hashtags wordt volledig ondersteund door Apostle.

Het direct taggen van connecties of pagina's vanuit de webapp is niet mogelijk. Wel krijgen de ambassadeurs de optie om een persoon of bedrijf te taggen bij het plaatsen van een social media suggestie via de mobiele app.

Vraag 12: Zijn er integraties en koppelingen mogelijk met andere systemen?

Er zijn verschillende integraties mogelijk binnen Apostle:

• RSS feeds: Om constant geïnspireerd te worden, kun je RSS feeds toevoegen aan de inspiratiewall van Apostle. Zij blijf je goed op de hoogte van alles wat er speelt binnen je branche en kun de laatste actualiteiten gebruiken voor jouw social media inzet
  • Clipit: Dit is een online monitoring tool. Met Clipit zie je in één overzicht hoe jouw merk in alle media staat. Ook deze tool is te koppelen aan de inspiratiewall van Apostle.
  • Social wall: Je kunt Apostle ook integreren in je website via onze social wall. Je krijgt dan een omgeving op je website, waar je de laatste posts van ambassadeurs ziet. Zo blijft je website altijd up-to-date.