Beheer rollen in Apostle

Ontdek de verschillende rollen binnen Apostle en deel jouw ambassadeurs op de juiste manier in

Nadat alle collega’s in groepen zijn ingedeeld, is het tijd om ze een rol in Apostle toe te wijzen. Deze rollen zijn gebaseerd op onze Social shift methodiek en worden gebruikt om onderscheid te maken tussen verschillende gebruikers en hun verantwoordelijkheden binnen het project van de ambassadeurs.

Om rollen toe te wijzen, selecteer je Manage roles op het team dashboard. Daar zie je vier basisrollen van het Apostle-platform staan.

1. Social Master: De admin van het platform die het hele team beheert, berichten schrijft en herschrijft en deelt deze met de ambassadeurs (Let op: er kunnen meerdere Social Masters zijn).
  2. Social Editor: Helpt de admin (Social Master) bij het maken van content, maar motiveert ook hun teamleden om zoveel mogelijk content te uploaden en te delen.
  3. Social Creator: Een teamlid die content deelt en uploadt voor de Social Master. De Social Master zal de content beoordelen, herschrijven en inplannen voor alle (relevante) ambassadeurs.
  4. Social Publisher: Een teamlid dat alleen de geplande inhoud deelt en helemaal geen content uploadt. Iedereen is altijd een Social Publisher, maar het is mogelijk om iedereen extra rollen te geven zoals hierboven staat beschreven. De rol Social Publisher is perfect voor collega's die minder sociaal onderlegd zijn en het bedrijf gewoon willen helpen door hun posts te delen.

Manage roles 1

Om de rollen van de teamleden te wijzigen, selecteer de leden en klik op de pijl rechts naast hun huidige rol. Dit zorgt ervoor dat ze onmiddellijk naar hun nieuwe positie verplaatsen.

Let op: Apostle heeft technisch gezien slechts twee ‘hoofdrollen’ qua rechten binnen het platform, namelijk admins (Social Master) en reguliere gebruikers (Editors, Creators, Publishers). Gebruikers hebben slechts beperkte rechten, terwijl beheerders volledige controle hebben over het team en het platform.