Aan de slag met de mobiele app

Leer hier hoe je de Apostle mobiele applicatie installeert en gebruikt.

Onze mobiele app biedt de best mogelijke ervaring voor gebruikers. We raden elke gebruiker aan om de app te installeren en te gebruiken om berichten te delen en te uploaden. Krijg volledige toegang tot onze overzichtelijke interface waar je gemakkelijk in één keer kunt posten, bewerken en uploaden!

In dit artikel leer je hoe je aan de slag gaat met de mobiele app. Om dit proces te starten, heb je een uitnodiging van een admin nodig.

Voordat je begint

• De mobiele app is wereldwijd beschikbaar voor Android (7 of hoger) and iOS (11 of hoger). Gebruik maken van oudere besturingssystemen kan leiden tot technische problemen.
  • De mobiele app is voornamelijk bedoeld voor niet-admin-gebruikers. Admins gebruiken onze webversie om berichten in te plannen en te berichten voor te stellen.
  • Houd er rekening mee dat je akkoord gaat met onze gebruiksvoorwaarden wanneer je een Apostle account aanmaakt.
  • We bieden verschillende online hulpmiddelen en inzichten over onze app en de functies. Bekijk onze Knowledge Base als je wilt weten hoe de dingen werken of neem contact op met ons ondersteuningsteam.
  • Onze mobiele app is volledig GDPR-compatibel. Jouw privacy en veiligheid is gegarandeerd. Alle uploads, persoonlijke informatie en andere gegevens worden vertrouwelijk behandeld.

Inhoudsopgave

Aanmelden

Om toegang te krijgen tot onze mobiele app, is het essentieel om een account aanmaken. De admin stuurt een uitnodiging om het onboarding proces te starten. Geen uitnodiging ontvangen? Neem eerst contact op met de admin en volg daarna deze stappen:

1. Accepteer de uitnodiging die je hebt ontvangen in jouw mailbox door op Join Now te klikken.

2. De volgende stap is het verifiëren van bepaalde details. Vul je voor- en achternaam in om naar de volgende stap te gaan. De naam die je bij deze stap invult wordt gebruikt voor jouw Apostle profiel en jouw team kan dit ook zien (je kunt dit later nog aanpassen in de instellingen).

3. Creëer een persoonlijk wachtwoord. Let op: je hebt dit wachtwoord nodig om in te loggen in de mobiele app.

4. Klik nu op Save and complete setup om het installatieproces af te ronden. Je bent nu geregistreerd in jouw Apostle team. Je kunt je inloggegevens nu gebruiken om in te loggen in onze mobiele app.

Downloaden en installeren

Nu het aanmeldingsproces is afgerond en je je hebt aangemeld voor de Apostle app, kun je inloggen om direct toegang te krijgen tot alle functies van onze mobiele app. De mobiele app is beschikbaar voor iOS en Android en is te downloaden via de verschillende App Stores. Voer de volgende stappen uit om aan de slag te gaan met het downloaden van onze mobiele app:

1. Ga naar de App Store of Google Play Store en zoek naar Apostle Connect.

2. Installeer en open de applicatie.
  3. Vul het e-mailadres en wachtwoord dat je hebt aangemaakt in

4. Let op: De app kan op het moment leeg zijn. Als dit zo is, moet jouw admin nog een post aanmaken om te delen.

Let op: op het hoofdscherm zie je soms een lege inbox. Dit betekent dat je Social Master nog geen post heeft voorbereid om te delen. Telkens wanneer een admin dit doet, word je op de hoogte gebracht via een pushmelding en deze verschijnt dan in de inbox.

Belangrijk:
je behoudt altijd de controle over jouw eigen account. Daarom neem je zelf het besluit of je een suggestie in de app deelt, bewerkt of verwijdert.

Belangrijkste functies

De app bevat verschillende belangrijke functies die we in dit gedeelte van het artikel zullen uitleggen. Verderop in het artikel bespreken we het uploaden en delen van inhoud in meer detail.

• Inbox

Hier vind je een overzicht van elke nieuwe suggestie die door je Social Master is gedaan. Deel, bewerk of verwijder direct berichten vanaf hier.

• Archief
    Elk bericht dat je hebt gedeeld, wordt automatisch overgebracht naar je archief. Hierdoor kun je terugkomen wanneer je maar wilt en specifieke berichten opnieuw delen op andere platforms.
  • Team Connect:

Rechtsonder zie je de optie Team Connect. Dit toont alle eerdere activiteiten van de rest van het team. In dit gedeelte worden alle gedeelde en geüploade berichten weergegeven die door het team zijn voorgesteld.

• Leaderboard

Het scorebord houdt de prestaties van het team bij en toont de meest actieve ambassadeurs. Verdien punten door berichten en posts te delen en nieuwe berichten of posts naar de Social Master te uploaden. Game on! 😉

Berichten delen

Je hebt officieel alle stappen doorlopen en de mobiele app is klaar voor gebruik. De bal ligt nu bij de Social Master om content te maken en social media posts met jou te delen. In dit hoofdstuk gaan we bespreken hoe je deze content deelt naar je social media platforms. Ook gaan we kijken op welke manier je een persoonlijke tintje geeft aan de content die aan je wordt voorgesteld.

1. Elke keer als de Social Master een bericht voorstelt, krijg je een push notificatie op je mobiele telefoon. Om dit bericht te checken en te delen klik je op de notificatie of open je onze app.

2. Nadat je onze app opent zal het bericht in jouw persoonlijke Inbox staan. Je kunt nu kiezen uit twee opties: Share of Delete. Als je het bericht zo goed vindt en het direct wilt delen klik je op Share. Kies hierna op welk platform je het wilt gebruiken, gebruik hiervoor de verschillende icoontjes van de platformen.

⚠️Belangrijk: Volg de instructies in de app goed. Er zijn namelijk verschillende manieren om berichten te delen op de verschillende platformen. Meer weten over hoe je berichten deelt op verschillende platformen? Klik hier..

3. Past de voorgestelde tekst niet helemaal bij jou? En wil je een persoonlijke tintje toevoegen? Gebruik de Edit knop, deze wordt zichtbaar nadat je op Share hebt geklikt, om de tekst van het bericht aan te passen. De bijgevoegde media aanpassen is niet mogelijk. Is het bericht niet relevant voor jou en jouw netwerk? Klik dan op Delete om het bericht te verwijderen. Het bericht wordt dan niet gedeeld met jouw netwerk en zal verdwijnen van de app.

Tip: We adviseren iedereen om elk bericht te bewerken en een persoonlijk tintje te geven. Dit zal de online geloofwaardigheid en betrokkenheid verbeteren, aangezien jouw netwerk kan zien dat het bericht door jou is gemaakt.

Berichten uploaden

Naast het delen van berichten op je eigen persoonlijke social media-accounts, biedt de Apostle app ook de mogelijkheid om content te uploaden naar je Social Master. Denk aan het evenement waar je zojuist naartoe bent geweest, een interessant artikel dat je tegen bent gekomen of een persoonlijk succes dat je vandaag viert. Je uploadt de foto en context en je Social Master zet je upload om in een professionele post voor op sociale media. Zij sturen het op hun beurt terug zodat jij en je collega's het kunnen delen op jullie persoonlijke accounts via onze mobiele app. Op deze manier hoef je niet te worstelen met het schrijven van die perfecte social media post, maar geef je juist handige input aan je Social Master.

Hoe werkt het?

• Open de Apostle app en login
  • Klik op het + icoon, onderaan het scherm
  • Er verschijnt een tekstvak waarin je het bericht kunt typen en wat context kunt geven. Media toevoegen is in deze stap ook mogelijk, klik hiervoor op de fotoknop
  • [Optioneel] Zet Let's share immediately aan als je dit direct op je accounts wilt posten én wilt uploaden naar je Social Master zodat andere collega's het kunnen delen.
  • Klik op Verzenden om het bericht naar de Social Master te uploaden.
  • Dat is het! Je Social Masters ontvangen de input in hun dashboard en beoordelen je post. Ze sturen de bijgewerkte versie binnenkort terug, zodat jij en jouw collega's de optie krijgen om hem te delen.

Tip: de Upload functie is perfect voor het creëren van berichten rechtstreeks vanaf de werkvloer. Uit onze ervaring zullen dit soort berichten de betrokkenheid en het bereik aanzienlijk verbeteren wanneer ze op sociale media worden geplaatst.

Support

Gefeliciteerd! Je bent nu officieel klaar om te beginnen met posten. Als je nog vragen hebt over onze software, raadpleeg dan de andere artikelen in onze online Knowledge Base. Hier vindt je uitleg voor de meeste basisfuncties van onze Apostel-applicatie.

Als je nog vragen andere vragen hebt, aarzel dan niet om contact op te nemen met ons technische ondersteuningsteam. In het menu vind je ook een Support-knop, die je naar ons support team leidt. Deze e-mail bevat automatisch je apparaatinformatie en app-versie. Hierdoor kunnen wij je op de best mogelijke manier helpen. We helpen je graag verder. Veel succes met delen!