1. Help Center
  2. Aan de slag met Apostle

Aan de slag met Apostle

Alles wat je nodig hebt om jouw Apostle workspace aan te maken en in te richten.

Apostle is een brand ambassadors platform voor teams. Krachtige software en services om jouw medewerkers te activeren als merkambassadeurs op social media. Alles wat je nodig hebt om jouw merk tot leven te brengen via de social media profielen van je eigen medewerkers, je corporate kanalen en je relaties.

In dit artikel leer je wat je nodig hebt om met Apostle aan de slag te gaan en hoe je je aanmeldt voor een gratis account.

Voordat je begint

• Apostle bestaat uit twee verschillende onderdelen: een web based applicatie en een mobiele applicatie. De web based omgeving gebruik je alleen als administrator. De reguliere gebruikers werken met de mobiele app om berichten te delen en in te sturen.
  • Als je een gratis workspace aanmaakt ga je akkoord met onze gebruiksvoorwaarden.
  • Wij bieden verschillende online hulpmiddelen aan om alle features van ons platform optimaal te leren gebruiken. Maak gebruik van ons uitgebreide help center als je wilt weten hoe het platform werkt. Kom je er niet helemaal uit? Neem dan direct contact op met ons support team. Zij staan dagelijks klaar om jouw vragen te beantwoorden.

Inhoudsopgave

Set-up account

Maak eenvoudig een gratis trial account aan via onze website. Bij het aanmaken van een account vragen we om een aantal gegevens zoals e-mailadres, teamnaam, telefoonnummer en wachtwoord. We hebben deze gegevens nodig om jouw team optimaal in te richten en contact te leggen waar nodig.

Na het invullen van jouw contactgegevens, gaan we door met de volgende stappen om de technische kant van het platform in te richten. Deze stappen bestaan uit het invullen van jouw bedrijfsinformatie, doelstellingen en content thema’s. Volg deze stappen nauwlettend om jouw platform optimaal in te richten.

Na het succesvol afronden van de set-up, verwijzen wij je door naar het platform zelf. Hier bevindt zich een uitgebreide product tour, die je alle in’s en out’s van het platform zal tonen. Deze tour is ook later nog te starten door middel van de ‘Get Started’ knop rechtsboven in je scherm.

Wil je meer weten over het maken van een account? Lees dan ons uitgebreide artikel Creëer jouw eigen team.

Maak je eerste post

We zijn alweer één stap dichterbij om de echte kracht van Apostle te ervaren. De essentie van Apostle bestaat uit het verspreiden van berichten onder jouw ambassadeurs en het verkrijgen van interessante verhalen vanuit jouw team. De beheerdersomgeving van Apostle gebruik je om eenvoudig kant-en-klare social media berichten voor jouw team in te plannen. Hieronder leggen wij kort uit welke aspecten van het platform je nodig hebt om jouw eerste bericht te creëren.

Inspiration Wall

De Inspiration Wall is een overzicht van alle inzendingen die via de mobiele applicatie geüpload zijn naar jouw dashboard. Jouw collega’s maken dagelijks mooie verhalen mee op de werkvloer zoals persoonlijke succesjes, nieuwe product launches of simpelweg een interessant artikel dat zij tegenkomen. Deze content kunnen zij vanuit de mobiele app insturen naar jouw dashboard. Het is vervolgens jouw taak om daar een professioneel social media bericht van te maken, en dat te verspreiden onder de rest van het team.

Als je voor het eerst inlogt in het platform, vind je een dummy inzending op je Inspiration Wall. Volg onderstaande stappen om hier direct een bericht van te maken.

1. Klik op het kopieer icoontje om het bericht naar de Composer te kopiëren.

Inspiration Wall #1
  2. Bewerk je bericht in de Composer. In dit tekstvak maak je aanpassingen aan het bericht en pas je eventueel het beeldmateriaal aan. Voer daarnaast een Subject in. Aan de hand van dit onderwerp vind je later jouw ingeplande berichten terug in het platform.

Composer #1 Engels
  3. Kies vervolgens het tijdsframe waarin je het bericht voorstelt. Je hebt hierbij de keuze uit Now of een bepaalde tijdsperiode. Kies bijvoorbeeld voor de periode van één week en het platform zal de voorgestelde berichten binnen dit tijdspad willekeurig verspreiden onder alle geselecteerde ambassadeurs.

Composer #2 Schedule
  4.  Selecteer vervolgens voor welke ambassadeur je dit specifieke bericht wilt inplannen. Wil je dit bericht ook delen op een bedrijfspagina? Selecteer dan de correcte pagina onder Pages.

Composer #3 selecting ambassadors
  5. [Optioneel] Gebruik de e-mailfunctionaliteit om externe relaties te betrekken in jouw contentstrategie. Vul in onderstaand scherm een e-mailadres in en nodig deze persoon uit om dit specifieke bericht ook te delen in zijn/haar netwerk. Deze gebruiker krijgt alléén een mail om het bericht te delen en hoeft geen account aan te maken. Ideaal voor eenmalige deelacties van relaties, klanten of minder actieve collega’s.

Let op: Delen naar Facebook en Instagram is hierbij niet mogelijk.

Composer #4 Suggest by email
  6. [Optioneel] Voeg een extra bericht toe voor jouw ambassadeurs. In dit tekstvak zet je bijvoorbeeld extra motivatie om een bepaald bericht te delen, of voeg je extra informatie over een post toe. Deze content blijft altijd intern en wordt weergegeven in de mobiele applicatie boven de post.

Composer #5 optioneel bericht
  7. Klik vervolgens op Schedule om het bericht in te plannen. In deze knop vind je een overzicht van het aantal ambassadeurs, pagina’s en e-mailadressen dat je ingevuld hebt. Controleer altijd goed of alles juist is ingevoerd, voordat je overgaat tot plaatsing.

Compser #6 lets go

Tip: Gebruik groepen om ambassadeurs in te delen in relevante groepen. Plan de berichten niet altijd voor iedereen in en blijf relevant. Gebruik de Prio knop om ervoor te zorgen dat deze ambassadeur het bericht als eerst krijgt aangeboden.

Nodig collega's uit

Binnen Apostle draait alles om samenwerking met jouw ambassadeurs en jouw team. Nodig daarom direct jouw collega’s uit om de kracht van Apostle te ervaren.

1. Ga vanuit het dashboard naar het teamoverzicht en klik op Invite people om nieuwe ambassadeurs uit te nodigen.

Team #1 Invite people
  2. In het tekstvak vul je de e-mailadressen van jouw collega’s in. Druk op enter om een nieuw e-mailadres in te voeren. Het is ook mogelijk vanuit een excel of .csv bestand de e-mailadressen in het tekstvak te plakken.

Team #2 invite with email
  3. Wil je jouw uitnodiging personaliseren? Gebruik dan het tekstvak hieronder om jouw eigen draai aan de uitnodigingsmail te geven. Alle ingevulde e-mailadressen zullen dit gepersonaliseerde berichten te zien krijgen in hun uitnodiging. Heb je een specifieke ambassadeur die extra informatie nodig heeft? Nodig deze dan apart uit.

Team #3 personalized text
  4. Hieronder zie je een voorbeeld van hoe onze uitnodigingsmails eruit zien. Jouw collega’s accepteren de uitnodiging door op Join now te klikken of door de aangepaste link in hun browser te plakken.

Team #4 uitnodigingsmail
  5. Jouw collega’s komen vervolgens op onze registratiepagina terecht. Hier doorlopen zij alle stappen en creëren hun persoonlijke account.

Team #5 Registratiepagina
  6. Nadat alle persoonlijke gegevens ingevuld zijn, creëren zij een persoonlijk wachtwoord om zometeen in te loggen in de mobiele applicatie. De set-up is afgerond nadat zij op ‘save and complete setup’ hebben geklikt. Het koppelen van hun social media accounts gebeurt allemaal in de mobiele applicatie en is hier nog niet nodig.

Team #6 wachtwoord

Let op: Deze gebruikers kunnen nu de mobiele app downloaden en inloggen met hun zojuist aangemaakte wachtwoord. De app biedt de beste gebruikerservaring, dus controleer of jouw collega’s de app hebben gedownload.

Ontdek de mobiele applicatie

De mobiele applicatie is speciaal ontwikkeld voor de eindgebruiker. Vanuit deze omgeving delen jouw collega’s de berichten op hun eigen social media kanalen én uploaden zij interessante content direct naar jouw dashboard. Het is daarom als Social Master belangrijk dat ook jij weet hoe onze mobiele app werkt. In onderstaande stappen nemen we je mee in de basics van onze app.

Om toegang te krijgen tot de mobiele app heb je een persoonlijke account nodig. Je moet dus eerst jouw collega’s uitnodigen voordat zij toegang krijgen tot de app. De app is beschikbaar voor iOS en Android en is te downloaden via de Appstores.

1. Ga naar de Appstore of Playstore en zoek naar Apostle Connect

Explore the app #1 Download de app
  2. Installeer en open de app. Log vervolgens in met jouw e-mailadres en wachtwoord

Explore the app #1 inloggen
  3. That’s it! Je bent nu helemaal ingelogd en klaar om te gaan delen. Het is nu aan de Social Master om berichten in te plannen.

Hoe deel ik berichten via de app?

In onderstaande stappen nemen we door op welke manier je berichten deelt via de mobiele app. Na het afronden van de set-up kom je terecht in je eigen persoonlijke omgeving. Hier krijg je voorgestelde berichten binnen én kun je content uploaden naar de Social Master.

1. Als de Social Master een nieuw bericht voor je voorgesteld heeft, ontvang je een pushmelding op je mobiele telefoon. Open de pushmelding om het bericht te weergeven of open zelf de mobiele app en bekijk de Inbox.

Explore the app #3 Pushmelding
  2. Het bericht opent en je ziet twee verschillende opties: Share en Delete. Als je bericht graag wilt delen, kies je voor Share. Je kiest vervolgens zelf op welk platform je het bericht deelt. In dit scherm kun je het bericht ook tekstueel aanpassen naar jouw eigen stijl. Het is niet mogelijk om de bijgevoegde media aan te passen. De Edit knop verschijnt nadat je op Share gedrukt hebt.

In sommige gevallen past het voorgestelde bericht niet bij jouw netwerk. Kies in dat geval voor Delete en verwijder het uit jouw tijdlijn. Deze feedback komt ook binnen bij de Social Master, zodat hij aanpassingen kan doorvoeren aan de content. De app verplaatst het bericht naar het Archive, zodra het bericht succesvol gedeeld is. Dit proces herhaalt zich voor iedere nieuwe post.

Let op: Bij het delen naar LinkedIn en Twitter koppelen gebruikers eenmalig hun account aan Apostle om plaatsing mogelijk te maken. Deze koppeling vindt plaats bij het delen van het eerste bericht.

Explore the app #4 Delen van berichten

Hoe upload ik content naar de Social Master?

Naast het delen van voorgestelde berichten leveren ambassadeurs ook zelf verhalen aanleveren bij de Social Master. Denk hierbij aan aanwezigheid op events, mooie successen of een nieuw project. De ambassadeur zorgt voor de foto én een beetje context, en de Social Masters maken er een professioneel social media bericht van. Zij sturen dit vervolgens weer terug naar de ambassadeurs om te delen via de Apostle mobiele app. In onderstaande stappen leggen wij uit het dit proces werkt.

1. Open de Apostle app en klik op het + teken onderin het scherm.

Explore the app #5 insturen knop
  2. Voeg de bijbehorende media en tekstuele uitleg toe en druk op Send. Tip: Wil je het ingestuurde bericht direct delen? Zet dan de Let’s share immediately schuif om.

Explore the app #4 Insturen 1
  3. De Social Master ontvangt de ingestuurde content in zijn persoonlijke dashboard. Zij redigeren en professionaliseren het bericht en sturen het vervolgens terug naar de ambassadeurs om te delen op hun persoonlijke kanaal.

Maak groepen aan

Groepen zijn enorm handig om jouw ambassadeurs te beheren en overzichtelijk te houden. Tijdens het maken van berichten kun je filteren op bepaalde groepen en specifieke posts aan deze groepen aanbieden. HR-medewerkers zijn bijvoorbeeld eerder geïnteresseerd in employer branding content, maar salesmedewerkers juist in product content. Juist daarom is het onderscheid in groepen enorm belangrijk binnen het platform.

1. Ga naar het teamoverzicht en klik Manage groups.

Create Groups #1
  2. Klik vervolgens op Create Group om de naam van een nieuwe groep in te voeren. Klik op het + teken om de groep aan te maken.

Create groups #2
  3. Creëer de groepen volledig in jouw eigen stijl. Druk vervolgens op een groep om jouw ambassadeurs in te delen in de groepen. Wij adviseren om bijvoorbeeld te filteren op functie, werkgebied en locatie. Deze groepen zullen jou enorm helpen bij het inplannen van de juiste content voor de juiste ambassadeurs.

Create groups #3

Dat was het! Je bent nu helemaal klaar om te starten met Apostle. Ga samen met jouw ambassadeurs aan de slag om jouw online bereik en engagement een flinke boost te geven. Happy sharing!